27 Eylül 2007
Muska Börek
Malzemeler
2 yufka
250 gram pişmiş et
3-4 kaşık zeytinyağı
2 domates
maydanoz
1 soğan
1 sivribiber
tuz
karabiber
Soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağında kavurun ve küçük parçalara ayrılmış etle karıştırın. Domatesi küp küp doğrayın, sivri biber doğrayın. Biraz maydanoz kıyın. Tuz, karabiber ekleyin ve hepsini iyice karıştırın.
Yufkaları önce rulo yapın ve 10 cm aralıkla kesin. Her bir parçayı açın ve malzemeden uç kısmına koyun. Resimde görüldüğü gibi muska şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
iftardada sahurdada yemek icin nefis bir börek olmus elinize saglik
ıslım kebebınde boregınde enfes olmus...ıftar menusu gıbı olmus:)) ellerıne saglık sevgılerle..
merhaba, bloğunuzu tesadüfen buldum. yemeklerde ve çekimlerdeki özeniniz çok güzel...elinize sağlık...
Baharçiçeği, teşekkürler...
Saliha, haklısın çorba, ana yemek, börek derken gerçekten bir menü çıktı ortaya :)
Yeşilkivi, bloguma hoşgeldin öyleyse. beğenin için teşekkür ederim. Bundan sonra sık sık beklerim, sevgiler.
Ellerine sağlık börek nefis görünüyor, sevgilerimle...
börekler nefis görünüyor..yağda kızartma dışında bir alternatif pişirme yöntemi uygulanabilir mi acaba.slmlar.
Seda diğer yaptıkların gibi muska böreğinde çok güzel olmuş ve çok güzel de sunmuşsun. Sende benim hep ve beğenerek takip ettiğim çok başarılı sayfalardan birisin. Bloguma bıraktığın güzel mesaj için ise çok teşekkür ederim.Sevgilerimle.....
Sevgili Seda,
Muska böreğin çok nefis görünüyor,ellerin esağlık.
Sevgilerle
Muska böreği çıtır çıtır çok güzel görünüyor eline sağlık.
Hesna
Almula, teşekkürler.
Süheyla, daha önce farklı bir yöntemle pişirmedik bu böreği ama fırında da olabilir sanırım. Yalnız belki kuru olmaması için sütlü bir harç kullanılabilir.
Ufuk, teşekkür ederim. Gerçek düşüncelerimdi yorumumdakiler ki eksiği var fazlası yok. Sevgiler
Gül, teşekkürler canım.
Hesna, teşekkürler.
Yorum Gönder