Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



27 Eylül 2007

Muska Börek

muska_borek

Malzemeler

2 yufka
250 gram pişmiş et
3-4 kaşık zeytinyağı
2 domates
maydanoz
1 soğan
1 sivribiber
tuz
karabiber

Soğanı piyazlık doğrayın. Zeytinyağında kavurun ve küçük parçalara ayrılmış etle karıştırın. Domatesi küp küp doğrayın, sivri biber doğrayın. Biraz maydanoz kıyın. Tuz, karabiber ekleyin ve hepsini iyice karıştırın.

muska1muska2muska3

Yufkaları önce rulo yapın ve 10 cm aralıkla kesin. Her bir parçayı açın ve malzemeden uç kısmına koyun. Resimde görüldüğü gibi muska şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın.

10 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

iftardada sahurdada yemek icin nefis bir börek olmus elinize saglik

Düğme Bay'la Binbirçeşni Hayat... dedi ki...

ıslım kebebınde boregınde enfes olmus...ıftar menusu gıbı olmus:)) ellerıne saglık sevgılerle..

yeşil kivi dedi ki...

merhaba, bloğunuzu tesadüfen buldum. yemeklerde ve çekimlerdeki özeniniz çok güzel...elinize sağlık...

SEDA dedi ki...

Baharçiçeği, teşekkürler...

Saliha, haklısın çorba, ana yemek, börek derken gerçekten bir menü çıktı ortaya :)

Yeşilkivi, bloguma hoşgeldin öyleyse. beğenin için teşekkür ederim. Bundan sonra sık sık beklerim, sevgiler.

Almula dedi ki...

Ellerine sağlık börek nefis görünüyor, sevgilerimle...

diyalogyemekleri dedi ki...

börekler nefis görünüyor..yağda kızartma dışında bir alternatif pişirme yöntemi uygulanabilir mi acaba.slmlar.

Ufuk'ta mutfak dedi ki...

Seda diğer yaptıkların gibi muska böreğinde çok güzel olmuş ve çok güzel de sunmuşsun. Sende benim hep ve beğenerek takip ettiğim çok başarılı sayfalardan birisin. Bloguma bıraktığın güzel mesaj için ise çok teşekkür ederim.Sevgilerimle.....

damak tadı dedi ki...

Sevgili Seda,
Muska böreğin çok nefis görünüyor,ellerin esağlık.

Sevgilerle

Hesna dedi ki...

Muska böreği çıtır çıtır çok güzel görünüyor eline sağlık.

Hesna

SEDA dedi ki...

Almula, teşekkürler.

Süheyla, daha önce farklı bir yöntemle pişirmedik bu böreği ama fırında da olabilir sanırım. Yalnız belki kuru olmaması için sütlü bir harç kullanılabilir.

Ufuk, teşekkür ederim. Gerçek düşüncelerimdi yorumumdakiler ki eksiği var fazlası yok. Sevgiler

Gül, teşekkürler canım.

Hesna, teşekkürler.