Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



29 Eylül 2007

Güveçte Kuru Fasülye

kuru fasulye

Sezonun ilk kuru fasülyesi geçenlerde pişti bizim evde :) Annemin usulüyle kuru fasülye, düdüklü tencerede piştikten sonra mutlaka biraz da fırında pişirilir ve bu haliyle lezzetine doyum olmaz. Annem yemeği pişirirken ben de elimde kağıt-kalem yaptıklarını tek tek not ettim ve kuru fasülye nasıl pişirilmiş bu sayede öğrenmiş oldum.

Malzemeler

2 bardak kuru fasülye
300 gram kemikli kuzu eti
2 su bardağı su
50 gram tereyağı
1 soğan
2 domates
1 yemek kaşığı salça
2 sivri biber
tuz
pulbiber

Fasülyeyi 1 gece suda bekletin, ertesi gün yıkayın ve haşlayın. Eti 2 su bardağı su ile pişirin, suyunu ayırın.

Tereyağını (düdüklü) tencereye koyup eritin. Küp küp doğranmış soğanları ekleyin. Salçayı da ekleyip biraz kavurun. Domatesleri küp doğrayıp ekleyin. Haşlanmış fasülyeleri ilave edin. Et suyunu ekleyin. Kemiklerden ayıklanmış eti, sivri biberi, tuzu ve pul biberi de ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatarak 10 dk kadar pişirin. Yemeği güveç kabına aktarın ve fırında bir süre daha pişirin.

8 yorum:

Tijen dedi ki...

Güveçte pişmiş yemek gibisi var mıdır Seda'cığım? Ama ben muska börekten istiyorum bir kaç tane. Ellerine sağlık!

mutfaközlemi dedi ki...

merhaba,
ellerinize kollarınıza sağlık enfes görünüyor..birde güveçte mmmmmm

sevgiler-özlem

SEDA dedi ki...

Sevgili Tijen, gerçekten de güveçte pişen yemeğin tadı bir başka oluyor. Muska böreklerin hepsi senin olsun... Keşke ikram edebilseydim, böyle bir imkanım olabilseydi. Sevgiler

Özlem, belli ki sen de güveçte yemek sevenlerdensin :) Teşekkür ederim...

pelin dedi ki...

kurufasulye bizim ailenin en sevdiği yemektir bu şekilde hiç denememiştim eminim çok güzel oluyor .yalnız hep aklıma takılan birşey var acaba sırlı güveç kabı mı kullanmalı yaksa sırsız mı aralarında ne fark var hangisi daha sağlıklı acaba?teşekkürler

Adsız dedi ki...

Hımmm sevgili Seda, ağzımın suları aktı. :)

Enfes bir görüntü olmuş..

Güveçte pişen herşeyi severim.

Anneciğinizn ellerine sağlık.

sımmsıcak sevgiler...

SEDA dedi ki...

Pelin, bu şekilde de denemelisin güveçte çok daha lezzetli olduğunu göreceksin. Soruna gelince; doğrusu hangi tür güveç kabının daha sağlıklı olduğu konusunda bir fikrim yok.

Zerrin, teşekkür ederim. Sevgiler

Ferhanca dedi ki...

Güveçte kurufasulyenin tadıda bir başka oluyor .Ben bazen sucuklusunda yapıyorum..afiyet olsun..

Unknown dedi ki...

KURU FASÜLYEYİ HAŞLARKEN 20 25 DK SONRA ÜZERİNE SOĞUK SU DÖKÜN VE ALTINI KISIN SONUCA İNANAMIYACAKSINIZ.OKADAR KISA SÜREDE HAŞLANIYORLARKİ FASÜLYELER HAŞLANIRKEN SİZ DİĞER TENCEREDE SOĞANI VE SALÇAYI HAZIRLAYIN.. TOPLAM 45 DAKİKADA KURU FASÜLYEYİ SOFRAMA KOYUYORUM..