Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



05 Ekim 2010

Muhallebili Kadayıf

muhallebili kadayıf

Harika bir lezzet!

İlk olarak sevdiklerim için yaptığım, bundan sonra öncelikle kendim için yapmaya devam edeceğim bir tatlı, muhallebili kadayıf.

Malzemeler

300 gr kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
3/4 su bardağı ceviz içi

muhallebisi için;
1 litre süt
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 parça damla sakızı
1 paket toz krem şanti

- Kadayıfları tel tel açarak bir tepsiye yayın. Kuruması için oda sıcaklığında 1 gece bekletin (ya da benim kullandığım yöntem ile vantilatörün önünde kuruyuncaya kadar -25 dakika kadar- bekletin ).

- Tereyağı, şeker ve kadayıfları derince bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 20 dakika kadar kavurun. Ceviz içlerini ekleyip 5-10 dakika daha kavurun. Tepsiye döküp soğumaya bırakın.

- Süt, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Damla sakızlarını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

- Muhallebinin içerisine toz krem şantiyi ekleyin ve mikserle birkaç dakika çırpın.

- Dikdörtgen şeklinde bir kabın tabanına kadayıfın yarısını döşeyin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kadayıfın kalanını muhallebinin üzerini kapatacak şekilde serpiştirin. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyip üzerini süsleyerek servis yapın.

NOT: Ertesi güne kadayıflar yumuşamış oluyor bu yüzden 1 gece önceden yapmak pek uygun değil bu tarif için...

12 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

gece gece olmaz ama:)) çooook güzel bu, fotoğrafa bayıldım, bir de tabağa. ellerine sağlık

zarpandit dedi ki...

kesinlikle yapıldıktan sonra alışkanlık kesbediyor :)

Bayram Kombesi dedi ki...

Bende bayiliyorum bu tatliya. Ellerine saglik.

Saglıklımutfak dedi ki...

Bende sıklıkla yaprım. gerçekten süper bir tadı var. Eline sağlık

Unknown dedi ki...

Sedacım haftda bir garanti yapıyo
rum.Yoksa oğlanlar başımın etini yi
yor:))Ellerine sağlık harika olmuş
Sevgiler...

Mimosa Café dedi ki...

hmm çok lezzetli ve çok şık görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

pelince dedi ki...

Seda tarifi merak ediyorum ama inan sunuma ve tabağa daha çok bayıldım;)
ellerine sağlık..

Sevgiler .

YeMeK vAkTi dedi ki...

Benim için muhteşem bir tatlı muhallebili kadayıff..Ellerinize sağlık sunumda çok şık

seda dedi ki...

Ne kadar hos bi görüntü. Cok severim bende:) Ellerine sagik. SEvgiler...

Nixie dedi ki...

Benim tarifi keşfettikten sonra tekrarını yaptığım ender tariflerden.Yalnız ben deepfreezede dondurup kadayıfı direk kırıyorum tavaya.Yani kurutma aşamam yok.O ilk yapıldığı saatlerde böyle çıtır çıtır yerken..Ne güzel.Yalnız misafirler için nasıl bir gün önceden halledebilirim diye düşündüm durdum.Kadayıfın yarısını misafirin geleceği gün kavurup muhallebinin üzerine serpiştirsek güzel olmazmı:)Bir gün üşenmeyip deneyeceğim bu taktiği..

Cafe Pepela dedi ki...

Ellerine sağlık Seda'cığım.Bu leziz tatlı,favorilerimizden biri.Kadayıfları kavururken inanılmaz güzel kokuyor,bir de tarçın kattık mı tadından yenmiyor.Nefis olmuş,afiyet,bal,şeker olsun..
Sevgi ve muhabbetle

Duru Mutfak dedi ki...

Bu benim annemden öğrendiğim bir tatlıdır. Dün hem tepsi hem kup olarak iki çeşit hazırladım. Uzun zamandır yapmıyordum Allah'ım bir tatlı bu kadar mı güzel olur:)