05 Ekim 2010
Muhallebili Kadayıf
Harika bir lezzet!
İlk olarak sevdiklerim için yaptığım, bundan sonra öncelikle kendim için yapmaya devam edeceğim bir tatlı, muhallebili kadayıf.
Malzemeler
300 gr kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
3/4 su bardağı ceviz içi
muhallebisi için;
1 litre süt
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 parça damla sakızı
1 paket toz krem şanti
- Kadayıfları tel tel açarak bir tepsiye yayın. Kuruması için oda sıcaklığında 1 gece bekletin (ya da benim kullandığım yöntem ile vantilatörün önünde kuruyuncaya kadar -25 dakika kadar- bekletin ).
- Tereyağı, şeker ve kadayıfları derince bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 20 dakika kadar kavurun. Ceviz içlerini ekleyip 5-10 dakika daha kavurun. Tepsiye döküp soğumaya bırakın.
- Süt, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Damla sakızlarını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Muhallebinin içerisine toz krem şantiyi ekleyin ve mikserle birkaç dakika çırpın.
- Dikdörtgen şeklinde bir kabın tabanına kadayıfın yarısını döşeyin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kadayıfın kalanını muhallebinin üzerini kapatacak şekilde serpiştirin. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyip üzerini süsleyerek servis yapın.
NOT: Ertesi güne kadayıflar yumuşamış oluyor bu yüzden 1 gece önceden yapmak pek uygun değil bu tarif için...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
gece gece olmaz ama:)) çooook güzel bu, fotoğrafa bayıldım, bir de tabağa. ellerine sağlık
kesinlikle yapıldıktan sonra alışkanlık kesbediyor :)
Bende bayiliyorum bu tatliya. Ellerine saglik.
Bende sıklıkla yaprım. gerçekten süper bir tadı var. Eline sağlık
Sedacım haftda bir garanti yapıyo
rum.Yoksa oğlanlar başımın etini yi
yor:))Ellerine sağlık harika olmuş
Sevgiler...
hmm çok lezzetli ve çok şık görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
Seda tarifi merak ediyorum ama inan sunuma ve tabağa daha çok bayıldım;)
ellerine sağlık..
Sevgiler .
Benim için muhteşem bir tatlı muhallebili kadayıff..Ellerinize sağlık sunumda çok şık
Ne kadar hos bi görüntü. Cok severim bende:) Ellerine sagik. SEvgiler...
Benim tarifi keşfettikten sonra tekrarını yaptığım ender tariflerden.Yalnız ben deepfreezede dondurup kadayıfı direk kırıyorum tavaya.Yani kurutma aşamam yok.O ilk yapıldığı saatlerde böyle çıtır çıtır yerken..Ne güzel.Yalnız misafirler için nasıl bir gün önceden halledebilirim diye düşündüm durdum.Kadayıfın yarısını misafirin geleceği gün kavurup muhallebinin üzerine serpiştirsek güzel olmazmı:)Bir gün üşenmeyip deneyeceğim bu taktiği..
Ellerine sağlık Seda'cığım.Bu leziz tatlı,favorilerimizden biri.Kadayıfları kavururken inanılmaz güzel kokuyor,bir de tarçın kattık mı tadından yenmiyor.Nefis olmuş,afiyet,bal,şeker olsun..
Sevgi ve muhabbetle
Bu benim annemden öğrendiğim bir tatlıdır. Dün hem tepsi hem kup olarak iki çeşit hazırladım. Uzun zamandır yapmıyordum Allah'ım bir tatlı bu kadar mı güzel olur:)
Yorum Gönder