Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



23 Ağustos 2010

Ispanaklı-Peynirli Üçgen Börek

ıspanaklı-peynirli üçgen börek

İftara kısa bir süre kala derin dondurucudaki milföylerle buzdolabında az miktarda kalan ıspanakları buluşturunca ortaya işte bu leziz börekler çıktı...

Malzemeler
Milföy hamuru
Ispanak
Beyaz peynir
Ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Yumurta sarısı
Haşhaş tohumu

- Ispanakları yıkadıktan sonra ince doğrayın ve az sıvıyağ ile kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın. Peyniri ufalayarak ıspanağa karıştırın.

- Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayıncaya kadar bekletin. Ispanaklı karışımı milföy hamurlarının içlerine paylaştırıp üçgen şeklinde kapatın ve kenarlarına çatalla bastırın.

- Börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpiştirerek önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

3 yorum:

HamaratAbla dedi ki...

İftar sofralarınız için lezzetli tariflerini hazırlarken, iftar sofralarınızı süsleyen tariflerinizi bizlerle de paylaşmaya ve birbirinden değerli hediyeler kazanmaya ne dersiniz?

Çünkü biz bu Ramazan, Hamarat Abla olarak sofralarınızın lezzet ortağı MAGGI® sponsorluğunda lezzetli ve besleyici Fırında Tavuk tariflerimizi birbirimizle paylaşacağımız bir etkinlik düzenledik ve tarifleriyle bu etkinliği zenginleştirecek katılımcılara bazı hediyeler vermek istedik.

Ayrıntılar için http://www.hamaratabla.com/

seda dedi ki...

Cok hos görünüyor . Ellerine saglik. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Ayy ne kadar da çıtır olmuşlar,şahane gözüküyorlar.Milföyü ıspanaklı yapmamıştım hiç,en kısa zamanda denemem lazım :) tarif için teşekkürler..