14 Ağustos 2010
Domatesli Tel Şehriye Çorbası
Malzemeler
3 domates
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 yeşil biber
1 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 litre sıcak su
1 çay bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Kuru kekik
- Domatesleri enlemesine ortadan ikiye kesin ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
- Biberi doğrayıp 1 dakika kadar sıvıyağda kavurun. Salça ve domatesleri ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Sıcak suyu ve et suyunu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Domatesli karışım kaynayınca tuz ilave edip tel şehriyeyi ekleyin. Kapağı yarım kapalı olarak kısık ateşte şehriyeler tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Karabiber ve kuru kekik ekleyip ocağı altını kapatarak servis yapıncaya kadar bekletin. Maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Şehriyeli çorbaları çok severim,ellerinize sağlık...
Cok hos bir corba bende cok severim.Ellerine saglik.
herkesin bildiği bir çorbadır ama en güzel çorbadır bence. eline sağlık. resim de çok hoş olmuş
Tarifinizde ufak tefek eklemeler çıkarmalar yaparak çorbamı yapıyorum,çok lezzetli oluyor.Yalnız kuru kekik yerine kuru nanenin bu çorbaya daha çok yakıştığını düşünüyorum.Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder