16 Haziran 2010
Semizotu Yemeği
Mevsimindeyken bol tüketmekte fayda görülen semizotu ile yapılabilecek en pratik ve lezzetli akşam yemeği olarak tanımlayabilirim fotoğrafı...
Malzemeler
1 demet semizotu
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığıbiber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı pilavlık bulgur
1 çay bardağı sıcak su
Tuz
Pulbiber
Servis için;
Sarımsaklı yoğurt
Pulbiber
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Yıkanmış ve kökleri temizlenmiş semizotlarını ekleyin. Sıcak su ilave edip yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Bulguru ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tuz, pulbiber ekleyip kapaği kapalı olarak 5-10 dakika dinlendirin. Yemeği servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip sıcak yada ılık servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
cok severim semizotunu. Ellernize saglik, cok güzel görünüyor.
sevgiler...
Ne kadar güzel duruyor.Ellerine sağlık.
EN SEVDİĞİM YEMEKLERDEN BİRİDİR. ELLERİNİZE SAĞLIK. SEVGİLER...
Semizotunu çok severim, pirinçle yapıyorum ben, bulgurla da deneyeceğim. Tarif için teşekkürler.
Yorum Gönder