Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



04 Aralık 2007

Tarçınlı Kurabiye

tarcinli+kurabiye

Geçtiğimiz günlerde bir yemek yarışmasına jüri üyesi olarak katılmam istendi. Hepimizin ekranlardan tanıdığı Ümit Usta başta olmak üzere değerli üyelerle bir arada bulunmak, birbirinden güzel yemekleri tatmak, hanımların heyecanlı bakışları arasında bunları puanla değerlendirmek benim için oldukça farklı ve keyifli bir deneyim oldu. Ama maalesef makinem yanımda bulunmadığı için bu güzel günü fotoğraflara yansıtamadım. Sonuçlar belirlendikten hemen sonra ayrılmak zorunda kaldığımdan, beğendiklerimin tariflerini de alamadım ne yazık ki. Tadı damağımda kalanları, kendimce yapmaya çalışacağım artık.

Gelelim şimdi yayınlayacağım tarife...Geçenlerde eski defterime bakınca aslında buraya ekleyebileceğim ne kadar çok şey olduğunu farkettim. Mesela benim yıllardır yaptığım ve çok sevdiğim tarçınlı kurabiyeler gibi.

Malzemeler

2 yumurta sarısı
150 gram yumuşamış margarin yada tereyağı
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 paket kabartma tozu

üzeri için;
pudra şekeri
tarçın

Yumurta sarılarını, pudra şekerini, margarini krem haline gelinceye kadar karıştırın. Unu, tarçını, kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp, yuvarlayın. Yağlı kağıt serili bir tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.

Kurabiyeleri fırından çıkardıktan hemen sonra üzerlerine tarçınla karıştırılmış pudra şekeri serpin.

30 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Aynı şekilde mi yapıyorsunuz bilmiyorum ama kızkardeşimin tarçınlı kurabiyesine bayılıyoruz biz. Seninki de enfes görünüyor.Eline sağlık:)
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Kokusuna gurbaneeyyy , bak buralara kadar geldi tarçın kokusu !!!
Ellerine sağlık Sedacannnnn

SEDA dedi ki...

Bocuruk, teşekkür ederim. Merak ettim şimdi kardeşinin yaptığı kurabiyeleri. En iyisi bir deneyip bak bakalım benzeyip benzemediklerine :) Sevgiler..

Burçin, pozitifliğinle yine renklendirdin burayı. Sağol canım.

Adsız dedi ki...

sedacım buda Cappucinolu Cupcake de müthiş ellerine sağlık canım

uygarimizlahayat dedi ki...

Hımmmmmmm tarçınlı kurabiye, tarçının girdiği herşeyin güzel olduğuna inanıyorum, sende harika yapmışsın ellerine sağlık...(Kokusu buraya kadar geldi :)

pelin dedi ki...

eline sağlık.harika örünüyorlar

SEDA dedi ki...

Edacım, beğenmene sevindim canım.

Uğur Böceği, ben de öyle düşünenlerdenim :) Özellikle kurabiyede bir başka seviyorum tarçını. Teşekkürler...

Pelin, teşekkür ederim.

Cafe Gusto dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık bende hemen hemen aynısını geçen hafta yaptım çok lezzetli oluyor.
sevgiler..

Adsız dedi ki...

Kurabiyeler harika olmus,ellerinize saglik.

Adsız dedi ki...

tarifi yazdım minik kağıda ve mutfağa astım bile evdeki ler biter bitmez hemen deneyeceğim
ellerine sağlıkkk

Adsız dedi ki...

merhaba,

ne hoş bir tecrübe olmuştur sizin için..

Çok heycanlı olsa gerek. ben bir yarışmaya katılıp sonucu bekleyen biri olarak o yarışmalardaki yarışmacıların durumunu anlayabiliyorum :)) Jüri üyeliği daha rahattır mutlaka :D

Kurabiyede fotoğrafta pek güzel.

ellerinize sağlık
sıcacık sevgiler..

www.misssgibi.com

SEDA dedi ki...

Serpil, senin kurabiyeler de çok güzel görünüyor. Senin de ellerine sağlık.

Senem, teşekkürler.

Yeşim, tarifi beğenip hemen yapacak olmana çok sevindim. Umarım beğenirsin.

Zerrin, gerçekten güzel bir tecrübeydi. Bir yarışmada hiç yarışmacı olmadım ama hanımların hallerinden bekleyişin zor olduğunu tahmin edebildim. Ama jüri üyelerinin de onlarca yemeğin tadına arka arkaya bakıp hangisinin daha güzel olduğuna karar vermesi çok kolay değilmiş, anladım :)

Adsız dedi ki...

kauarbiyeyi yaptım tadı çok güzel oldu ama benimki seninki kadar güzel gözükmedi yayıldılar neden olabilir sence tarif iççin çok saol

Adsız dedi ki...

kurabiyeyi yaptım tadı çok güzel oldu ama benimki seninki kadar güzel gözükmedi yayıldılar neden olabilir sence tarif için çok saol ellerine sağlık

SEDA dedi ki...

Rabia, tadını beğenmene sevindim ama yayılmış olmalarına üzüldüm. Kurabiyenin unu mu az geldi acaba? Benim kullandığım bardak aşağı yukarı 250 ml lik bir ölçüde idi. Normalde iki lokmada bitecek kadar ufak, hafif tombul olmaları gerektiğinden minik top şeklinde yapıp bırakıyorum tepsiye. Pişerken hafif yayılıyorlar ama incelmiyorlar. Seninkiler ince mi oldu?

Adsız dedi ki...

bu kurabıyeler kac dkda pısıo??

bulfarga dedi ki...

yaa ablamda(hulya)tarcınlı kurabıyeden yaptı ama bızım kurabıyenn rengı bıraz fazla koyuydu sankı yakmıstı ıcınde tarcıan baska hersey vardı bende anlamadım gıttı:))

son vapur dedi ki...

Harika bir kurabiye tarifi.Allah razı olsun bizimle paylaştığınız için.Emeğinize,ellerinize sağlık...

Mutfak Perisi dedi ki...

Denedim,çok güzel oldu.Bu tarifi verene teşekkür ediyorum.Tarçınlı kurabiyeyi sık sık yaparım artık.Her kese de tavsiye ediyorum.Tarçını seviyorsanız tabi ki.Bu kurabiyeler muhteşem.kokusu da güzel.Afiyet olsun.

Mutfak Perisi dedi ki...

denedim,çok güzel oldu.bu tarifi verene teşekkür ediyorum.tarçınlı kurabiyeyi sık sık yaparım artık.her kese de tavsiye ediyorum.tarçını seviyorsanız tabi ki.bu kurabiyeler muhteşem.kokusu da güzel.afiyet olsun.

yalnız_kurt07 dedi ki...

bayıldım..
çok pratik ve müthiş bir kurabiye gerçekten..
hayran oldum bu kurabiyeye:)

çayla gerçekten müthiş gibidor;)

Adsız dedi ki...

Yağlı kağıtsız yapsak bişi olur mu?

Adsız dedi ki...

bu tarifle denedim ve ilk kez kurabiye yapmama ragmen yiyen herkes cok begendi. nette buldugum en sade ve karmasik olmayan tariflerden biri, tesekkurler.

yalniz oyle tercih ettigim icin biskuvi seklinde incecik yaptim yine de miktar olarak az oldu. kalabalik bir misafir grubuna yapacaklar olculeri biraz daha arttirmali bence.

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim tarif için. ben çok severim ama hiç yapmamıştım ilk kez bu tarifle denedim çok harika oldular çok sağolun... ben ince ve kelebek şeklinde yaptım. artık benim favorim oldular :))

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim tarif için. ben çok severim ama hiç yapmamıştım ilk kez bu tarifle denedim çok harika oldular çok sağolun... ben ince ve kelebek şeklinde yaptım. artık benim favorim oldular :))

Adsız dedi ki...

yaptım ben çok güsel oldu.üzerine yumurta akını saklayıp fındık kırıkları koydum bi de çok iyiydi. ilk defa kurabiye yaptım ama beğenildi. 15-20 dk yetiyo galiba pişirmeye saate bakmadım ama.

Adsız dedi ki...

bu arada paylaşım için teşekkürler harikasınızzzzzz.

Adsız dedi ki...

ilk piştiginde biraz yumusak olması normal mi? sogudukca mı katılasıyor?
tarif için teşekkürler

SEDA dedi ki...

Fırından ilk çıktığında yumuşak olması normal, biraz bekledikçe kurabiye kıvamına gelecektir.

ienginsar dedi ki...

bu kurabiye için hiç mi su gerekmiyor??