Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



12 Kasım 2007

Havuçlu Arpacık Soğanı

arpacik-sogani

Annemin et yemeklerinin yanına garnitür olarak hazırladığı havuçlu soğan, tarafımdan öyle bir seviliyor ki, genelde tabakta eti bırakıp garnitürünü yemeyi tercih ediyorum :)

Soğan demişken,lezzetinin yanında faydalarından da bahsetmek lazım. Mesela kansere karşı dahi korumada etkili olduğu söylenen soğan, içinde bulunan bir maddenin kandaki şeker oranını düşürmesi nedeniyle şeker hastaları tarafından bol tüketilmesi gereken bir sebze. Ayrıca karaciğeri ve bağırsakları temizleyip, dezenfekte ediyor... Saymakla bitmeyen bir sürü özelliklere sahip soğan için geçenlerde bir bilgi daha öğrendim ki; kışa adım attığımız şu günlerde aklınızda bulunsun derim. Nezle halinde 1 damla soğan suyu burun deliklerine damlatıldığında kısa süre içinde nezleyi kesiyormuş.

Tabi bütün sebzeler gibi soğanı da çiğ olarak tüketmek daha iyi ancak mide rahatsızlıkları olanlar için maalesef bu pek mümkün olmuyor. Buyüzden piştiğinde vitamininden çok fazla birşey kaybetmediğini belirtmeden geçemiyeceğim...

Malzemeler

1 kg arpacık soğanı
2 havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su

Malzemelerin hepsini tencereye koyup, orta ateşte pişirin. Altını kapatmaya yakın tuz ilave edin. Kapatınca da bir miktar kekik serpiştirin.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Resim kalitesine kurban olduğum , pek şekerli pek bi güzel görünüyor tabağın..İlk defa sende görmeme rağmen tadı dankim damağıma geldi...

Ellerine sağlık şekerim

Hulya dedi ki...

cok guzel.cok daha lezzetli gornuyor,ellerinize saglik,ilk firsatta denenecek,

MİNELİ dedi ki...

Bence görüntü muteşem tadını söylemeye bile gerek yok bence çünkü içinde soğan ve havuç var iki lezzet bir arada daha ne söylenebilirki ellerine sağlık.Sevgilerimle.

SEDA dedi ki...

Yorumlarına hayran olduğum Burçin'ciğim, çok teşekkür ederim canım. Valla dene derim hele soğan seviyorsan eminim çok beğeneceksin.

Hülya, teşekkürler. Umarım denediğinde sonuçtan memnun kalırsın.

Mine, teşekkür ederim. Sevgiler

Melek* dedi ki...

selamlar sitenizi yeni gördüm yemekler bir harika olmuş beni acıktırck kadar :) sitenizde çok güzel
görüşürüz banada beklerim

Tijen dedi ki...

Seda'cığım,
Bayılırım arpacık soğanlı yemeklere. Hatta en bol soğanı olsun, sadece onu yiyeyim isterim...

Unknown dedi ki...

Seda merhaba
Arpacık soğanları görünce aklıma babam geldi bayılır arpacık soğanlı et yemeğe...Eskiden bu soğanlar tek tek atıklanırmı derdim ama şimdi ayıklanıp vakumlanmış olarak bile satılıyor marketlerde herşeyin kolayı var ama bazende biz üşeniyoruz nedense...Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor en kısa sürede deneyeceğim...