Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



04 Ekim 2007

Çeşnili - Soslu Patates

patates

Patates kızartmasını çoook severim. Ama kızartma işlemi çoğu zaman gözümde büyüdüğünden ve bizde kötü bir anısı olduğundan artık nadiren soframızda yer alır oldu. Birkaç sene evvel güzel başlayan bir gün, bugün hala izleri var olan kötü bir anıya dönüştü benim için. Öğle yemeğine patates kızartmasını istediğim annemin eli, o gün yağın alev alması sonucu yandı. Uzunca bir süre bu olayın etkisinden kurtulamamış ve kızartmalardan uzak durmaya çalıştım. İşte o dönemden itibaren patates, kızartma yerine bu haliyle pişmeye başladı bizim evde.


Önce mikrodalga fırında, daha sonra da normal fırında pişirilen patates, kızartmaya göre çok daha hafif oluyor.

Malzemeler

4-5 patates
1 tatlı kaşığı kahvaltılık acı sos (Bim'den alıyorum)
1 yemek kaşığı Knorr sebzeli çeşni
2 çay kaşığı Knorr sarımsaklı çeşni
1 çay bardağı zeytinyağı

...sos ve çeşniler patatese ayrı bir lezzet katıyorlar ama bunların yerine evdeki çeşitli baharatlar da kullanılabilir...

Patatesleri elma dilim şeklinde doğrayın. Bir kasede acı sosu, çeşnileri ve zeytinyağını karıştırın. Patateslerin üzerine dökün ve her tarafına bulaşıncaya kadar karıştırın. Ağzı kapalı bir kasede mikrodalga fırında 15 dakika pişirin (gerekirse biraz daha fazla). Patatesleri pişince sosuyla birlikte fırın tepsisine aktarın ve hafif kızarıncaya kadar fırında pişirmeye devam edin.



9 yorum:

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

(Hızlı hızlı yazıp bir ton hata yapmışım sildim o nedenle :))
Demiştim ki;
Çok lezzetli görünüyor, böylesi gerçekten daha hafif. Kalori korkusundan uzak duruyorum hem böylesini deneyip hem de misafirlerime sunmalıyım ;)

Adsız dedi ki...

yanına da fajita ohh mis ağol canım tarif için

SEDA dedi ki...

Esracım, gerçekten kalori bakımında kızartmaya göre epey masum sayılır :)

Edacım, çok iyi fikir valla :)Fajita ve yanında salatasıyla harika bir menü olur.

Papatya dedi ki...

sevgili Seda,
patatesi biz de kizartmadan yemeyi tercih ediyoruz, boylesinin cocuklar icin de en saglikli oldugunu dusunuyorum. Ustelik ben onceden mikro dalgada da pisirmiyorum, parmak patatesten daha irice dogranmis patatesleri zeytinyagiyla be tuz-baharatlarla iyice harmanlayip kizgin firinda firinliyorum, nefis oluyor. Belki arada tepsiyi cikarip karistirmak da gerekebilir.
Senin patatesler de citir citir gorunuyor, ellerine saglik!

SEDA dedi ki...

Papatya, kızartmayı her nekadar çok sevsek de dediğin gibi sağlık açısından bu tür pişirme daha tercih edilmeli. Ben de bazen senin bahsettiğin yöntemle yapıyorum ama mikroda bir ön pişirme yapmak süreyi yarı yarıya azaltıyor diye çoğu zaman bu şekilde pişiriyorum. Ama mikrodalga fırın kullanmayanlar için paylaşımın faydalı olacaktır. Teşekkürler, sevgiler...

pelin dedi ki...

eline sağlık.kadir gecenizin hayırlara vesile olması dileğiyle

SEDA dedi ki...

Pelin, çok teşekkür ederim. Mübarek gece, hepimize hayırlı olsun inşallah.

DİDEM dedi ki...

Gerçekten güzel bir tarif. Ellerinize sağlık Seda hanım.Bende patatesleri elma dilimi doğrayıp köri,sarımsak,tuz ve birazda karabiberle birlikte fırın poşetinde pişirerek yapıyorum artık bunuda denicem ama bunuda tavsiye ederim köri patatese çok yakışıyor.