14 Eylül 2007
Yeşil Mercimek Salatası
Ramazan'da mutfakta olmak ayrı bir keyiftir benim için. Hatırlıyorum da ilkokula giderken oruç tuttuğum için kendi kendimi mükafatlandırır, iftardan sonra yenmek üzere mutlaka tatlı birşeyler yapardım. Hazırlama kolaylığı açısından yaşıma uygun olduğu için bu çoğunlukla puding çeşitleri ile sınırlı idi. Ama ben hep ortaya çok güzel bir iş çıkarmış edasına bürünürdüm ve yaptığım tatlıların tadına en başta kendim bayılırdım :)
Aradan onca zaman geçti ve hala iftara birkaç saat kala mutfağa girip birşeyler hazırlamayı çok severim. Bugün hem iftarda sofradaki yerini alsın, hem de etkinlik tarifim olsun diye mercimek salatası yaptım ve tıpkı çocukluğumdaki gibi tadına en başta kendim bayıldım :)
Malzemeler
1/2 su bardağı yeşil mercimek
2 havuç
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber
tuz
Sosu için;
2 tatlı kaşığı taneli hardal
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
kıyılmış maydanoz
tuz
Mercimeği haşlayın. Havucu küp küp doğrayın, haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Sarımsak rendeleyin. Haşlanmış havuçları da içine atın. Tuz, karabiber ekleyin ve biraz daha kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp biraz ılınmaya bırakın. Haşlanmış, süzülmüş mercimekleri ilave edin. Sos malzemelerini bir kapta iyice karıştırın. Sosu mercimeklerin üzerine döküp iyice karıştırın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
enfes gorunuyor ellerinize saglik hayirli ramazanlar
Çok güzel ve değişik bir salata olmuş..eline sağlık canım...Selamlar....
Seda'cim,
Ellerine saglik.Canim ben yorumlarimi goremiyorum.Halbuki ebnde gitti gorunuyor ama neyse.
HAyirli Ramazanlar.
Gulenay
Sedacım hafif ekşimsi , hardalın mayhoşluğuda sanki damağımda..Çok leziz görünüyor..Ellerine sağlık
Seda
Nefis bir sunum olmus. Daha once hic yemedim ama mercimegi cok severim. Sayende yeni bir mercimekli tarifim oldu. Ellerine saglik.
Nino, teşekkür ederim. sana da hayırlı Ramazan'lar olsun...
Serinmavi, teşekkürler.
Gülenay, yorumların neden gelmiyor bir fikrim yok doğrusu. Ama bu gelmiş beni çok mutlu etti, teşekkür ederim canım.
Pastarda, taneli hardalın içinde sirke var ve dediğin gibi ekşimsi, mayhoş bir tat veriyor salataya.
Alev, teşekkür ederim. Mercimeği seviyorsan bir de bu şekilde salatasını denemelisin bence.
Yorum Gönder