Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



25 Kasım 2006

Sarımsaklı Un Çorbası

sarimsakli_un_corbasi

Bu aralar yemek kitaplarıyla haşır neşir olmuş durumdayım. Annem "onlara baka baka sen doyuyosun heralde, arada yemek yemeyi unutuyosun." diyor. Saatlerce kitaplarda, dergilerde, internette bilmediğim veya unutmuş olduğum yemeklerin tariflerini okumak, bir yemeğin malzemesiyle diğer bir yemeğin şeklini birleştirip farklı bir yemek oluşturabilirim diye düşünmekten keyif alıyorum. Gerçi hangisinin içinden neyi seçip yapayım derken hiçbirşey yapamaz oldum ama gerekli olan malzemeleri bir yandan da almaya devam ettiğim için sanırım kısa süre içinde yayınlanmak üzere bir sürü yemek, pasta, salata...vs ortaya çıkmış olacak. O tarifler bekleye dursun ben şimdi çok basit, sarımsak severlerin de hoşuna gideceğini düşündüğüm çorbayı paylaşayım.

Malzemeler

1 yemek kaşığı tereyağı
3,5 - 4 yemek kaşığı un
1 litre sıcak su
2-3 diş sarımsak
tuz
karabiber
üzerine dökmek için;
biberli yağ
nane

Tereyağını eritin, unu ekleyin ve rengi hafif değişene kadar kavurun. Sıcak suyu azar azar ve hızla karıştırmaya devam ederek ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. 15-20 dk pişirin. Ocağın altını kapatın ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp sarımsağın tadını çorbaya vermesi için en az 5 dk bekletin. Üzerine biberli yağ ve nane dökerek servis yapın.

işkembe çorbasını hatırlatan bir tadı olduğundan, isteyenler limon, sirke ile servis edebilirler.

28 yorum:

LaMa dedi ki...

Seda'cigim,cok samimi soyluyorum tu tu tu masAllah'liksin :) Hazirladigin tarifler, fotolar, sunum... Ic acici bir bloga, istah acici yemeklere imza atiyorsun, tipki bu corba gibi :)Kac gundur sicak corba icemedim,yarin telafisini edeyim bari :)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Seda'cım bunca zaman ayırmana değiyor bence yaptıklarının hepsi nefis,görüntüler şahane , çorbanda mis gibi, annem böyle bir çorba yapıyordu ama içinde sarımsak yoktu birde böyle denemeli ellerine sağlık

www.blogcu.com/mutfaksepeti

Defne dedi ki...

Sedacigim, iskembe corbasi icemiyoruz biz kari-koca ama sarimsakli un corbasina ikimiz de hayir diyemeyiz. Sarimsak bizim mutfagimizin vazgecilmezlerinden :). Ellerine saglik, bu hafta muhakkak pisirecegim corbayi, sonuctan haberdar ederim seni.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Bende aynı senin gibi, yemek kitaplarına daha bir hevesle ilgilenmeye başladım.
Çorba nefis görünüyor, ellerine sağlık.

www.blogcu.com/pembeli

Nilüfer dedi ki...

Ne güzel bir sunum, diğer tariflerde öyle, çok güzeller... Ellerine sağlık...

umran dedi ki...

Cok guzel bir corbaya benziyor.ellerine saglik.Bende bu corbanin tavuklusunu yaparim bazen.sevgilerimle...

SEDA dedi ki...

lama, güzel yorumun beni çok mutlu etti :)

ebrucum, işin komik tarafı o kadar saat vakit harcayıp tariflere gömülüyorum ama henüz baktıklarımdan hiçbirisini denemedim :)

defnecim,bloguna hergün bakıyorum ama sanırım bu aralar yoğunsun,yeni iletilerini merakla bekliyorum. çorbayı denersen yorumunu da tabi...

pembeli, bende küçüklüğümden beri yemek kitaplarına,dergilerine ilgi vardı ama deneyip blogda paylaşmak için bu sefer daha bir farklı inceliyorum :)

nilüfer,teşekkürler.

ümran, bu çorbanın içine tavuk da güzel olur gerçekten.bir dahaki deneyişimde tavuk ilave edeceğim.

İpek Kuscu dedi ki...

Seda'cığm bu ara ne zaman uğrasam aynı şeyleri yapmış oluyoruz,bu akşam senin çorbanın etli yani düğün çorbası halini yapmıştım.Lezzet ise mükemmel oluyor eminim seninkide öyledir.Hele havalar yine soğumaya başladığı bu günlerde değil mi*
Seda bir eleştiri yapacağım eğer kırılmazsan fotografların kalitesi güzel ,aşağıda da senin blog adı oluyor genelde ,o yukarıda desen her zaman olmasa ,daha naturel kalsa fotograf sanki daha güzel olacak gibi bence.Özenin ve emeğin için ellerine sağlık her zamanki gibi.Görüşürüz.Sevgiler.

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

merhaba seda
bu corbadan ablamda yapiyor, ben hic denemedim. Ama fotograf denememi ögütlüyor, ellerine saglik. Kitaplarin icinde bazen bende kayboluyorum ve sonucunda elle tutulur bisey yapmiyorum. Ama cok güzel vakit geciriyorum, kitaplardan vazgecme..
sevgiler
suna

*Ra dedi ki...

Merhaba Seda.
Tariflerin ve resimlerin harika görünüyor. Bu kadar güzel sunum yapabilenleri hayranlıkla takip ediyorum.
Çorba da gerçekten güzel, limonun da yakışacağını düşünüyorum.
ellerine sağlık.
Sevgiler.

munevver dedi ki...

Sedacığım,sarmısağı çok kullanan biri olarak bu çorbayı hemen deniyeceğim.Eline sağlık..
Sevgiyle,nanelimon

nilay dedi ki...

Seda cım :)
ellerine sağlık...nefis görünüyor. Kışın özellikle ,en sevdiğim yemek sıcacık bir çorba...Bu çorbayı annemde yapar ,hatta biz "düğün çorbası" deriz bu çorbaya...Nefis olur :)

sevgiler
Nilay

Tulosh dedi ki...

Ayyy ne güzel olurdu şimdi evde olup bu soğuk havada sıcacık bir çorba :)) Harika görünüyor..

Unknown dedi ki...

Seda merhaba,
Bu çorba etsuyu ile nefis olur herhalde...
Pınar

SEDA dedi ki...

çilek, soğuk günlerde en güzel şey sıcacık bir çorba gerçekten de.zaten değişik çorba arayışındayım bugünlerde. denediklerimi de yavaş yavaş paylaşıcam.eleştirin için kırılmadım tabi fikrini söyleyebilirsin.eleştirilerle daha da geliştiririm kendimi ama bunu resimlerin başka yerlerde kullanılmasını önlemek amacıyla yapıyorum.şimdilik kullandığım yöntem bu :)

sunacım, sanırım bu gidişle kitaplardan zaten vazgeçemiyeceğim gibi görünüyor.her baktığım yemek benim farklı konulara (tabi bu yemekle ilgili) merak salmama neden oluyor.daha öğrenecek çok şey var...

titolo,teşekkür ederim.

münevver, umarım beğenirsin :)

nilaycım, benim annem de düğün çorbası yapar ve çok da severim ama bu o çorbaya göre daha sade kalıyor.

tulosh,kısa sürede hazırlanıyor evde olduğun bir vakit hemencecik hazırlayıp yanında kızarmış ekmekle denemelisin :)

pınarcım,tabi su yerine etsuyu daha da lezzetlendirecektir çorbayı.

önerileriniz çok hoşuma gidiyor.teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

Seda'cım bu ne değişik bir tarif böyle vallahi hemen her şeyde yakıştığı sürece sarımsağı kullanmaya çalışıyorum,lezzetine hayranım çünkü bunu da en kısa zamanda deneyeceğim.Sevgiyle,maviyle,afiyetle kal canım benim :)))

www.blogcu.com/aydayla

kalimeero dedi ki...

Aradigim corba tarifi bu sanirim. Hastalara cok iyi geliyormus. cok sevindim bulduguma ya, hem de sans eseri:) eline saglik.

Adsız dedi ki...

sedacığım merhaba çok tesadüfen buldum siteni, tarifle ilgili şeyi soracaktım, sıcak suyu koyunca un topak topak oldu, bir türlü düzeltemedim.. ne yapmalı?

SEDA dedi ki...

Oxy, suyu azar azar ve çırpıcıyla hızlı karıştırarak eklemelisin. Eğer suyu birden koyduysan o yüzden topaklanmış olabilir.

tuğçe dedi ki...

YİNE BEN GELDİM SEDA ABLA MANTI ÇORBASI ÇOKKK GÜZEL OLMUŞ AMA BİZİMKİNİN DEĞİŞİK BİR TADI OLDU...HEMDE MANTILAR EZİLDİ NEDEN ACABA BU ARADA SENİ ÇOK SEVİYORUM CANIM SEDA ABLACIM BENİM

Adsız dedi ki...

Oncelikle Can ben Seda abla.
Sana tapiyorum diyebilirim seni cok seviyorum cunku harika tarifler veriyorsun.Ben universite ogrencisiyim eger sen olmasaydin vah halimize Ama ufak bir sorunumuz var bizim camasir makinamiz yok :( neyse ellerinize saglik Ispartadan saygilar

yasemin dedi ki...

Tarifin için çok teşekkür ederim. yaptım, içtim ve çok beğendim, ben tarifine yarım et bulyon da ekledim. Yakıştı gibi geldi bana tavsiye ederim.

tatlihayat dedi ki...

corbayi denedim cok leziz oldu tarif icin tesekkurler bende siteme beklerim http://tatlihayat-tatlihayat.blogspot.com/

alipazarcik dedi ki...

Tarifinizi uyguladım ve bu akşam ki açlığımı sayenizde bastırdım. Ben tek başına yaşıyan üniversiteli bir erkeğim. flickr da fotolarınızı gördükten sonra blogunuza girdim. karnımda açtı. Dışarıdan sipariş verecektim, bir anda unumun olduğunu düşündüm evimde ve bi cesaretle çorbayı yaptım. çok güzel oldu aynı annemin yaptığı gibi ve ben şaşırdım.
Çorba güzel oldu, güzel.

SEDA dedi ki...

afiyet olsun alist, sonuçtan memnun kalmana sevindim :)

Adsız dedi ki...

esselamu aleykum..
corbalar konusunda hep zorlaniyorum yemek yaparken..tarifinizi simdi denedim..gercekten nefiz bi lezzet oldu..emeginize saglik..diger tarifleride takip edicem bundan boyle..selametle

betull dedi ki...

simdi denedim nefiss..ellerinize saglik emeginizede tabi..

Gozde dedi ki...

denedim, muhteşem oldu....çok teşekkürler....