Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



18 Kasım 2006

Çatal Kurabiye

catal_kurabiye_

İki gündür yeni bir tarif yayınlamak için bilgisayar başına geçiyorum fakat anlayamadığım bir sorun yüzünden resimlerimi yayınlayamadım. Şimdilik sorun geçmiş gibi görünüyor ve ben de çatal kurabiyelerimin tarifini nihayet paylaşabiliyorum. Resimde sol başta görünen, kurabiyenin asıl şekli fakat bu sefer değişiklik yapıp 3 farklı görüntü elde ettim. Hava almayan bir kapta tazeliğini uzun süre koruyan kurabiyeler, bu sefer sanırım çikolatanın hikmetinden kısa sürede tükendiler.

Malzemeler

1 margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 yumurta (sarısı beyazından ayrılmış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
tarçın
alabildiğine un

Yumuşamış margarine yumurta sarısını, sıvıyağı, şekeri, yoğurdu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını ekleyip iyice karıştırın. Krem kıvamındaki karışıma un ekleyin. Yumuşak fakat ele yapışmayan kıvamda bir hamur olmalı. Şekil verdikten sonra üzerine ayırdığınız yumurta beyazını sürüp,az miktarda toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Çikolatalı denemek isterseniz; istediğiniz şekli verdikten sonra üzerine yumurta beyazı sürmeden pişirin ve benmari usulü eritilmiş çikolataya bulayın.

19 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba seda hanım.yarın davetli olduğumuz arkadaşıma çikolatalı olanlardan yapıp götürücem.bu tarif iyi denk geldi.

Adsız dedi ki...

Seda'cım hepsi çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık kolaylıklar diliyorum sevgiler Ebru

www.blogcu.com/mutfaksepeti

Adsız dedi ki...

Böyle bir görüntü karşısında vallahi ne yorum yapılır ne de durulur :))) İkisi arasıda kaldım yani...Çok çok leziz görünüyorlar,şu an itibariyle saat 23:10 ve ben deli gibi tatlı krizine girdim,olurmu ya bu saatte de bu olurmu hiç :))) Sevgiyle,maviyle,afiyetle kal canım... Ayrıca sayfadaki şiiri beğenmene memnun oldum.Eeeee İclal Aydın bu....söz bitiyor o söylemeye başlayınca...

www.blogcu.com/aydayla

Adsız dedi ki...

Sedacım merhaba, çatal kurabiyen ve çikolatalı olan kurabiyeler çok hoş gözüküyorlar. Böyle güzel olan kurabiyeler bencede hemen tükenmiştir:)

www.blogcu.com/pembeli

Adsız dedi ki...

Merhaba Sedacımk inan resme uzun süre bektım ve elimi uzatıp almak istedim :) eline sağlık canım mutlaka denemek isterim tarifini paylaşımın için teşekkürler sevgiler.

umran dedi ki...

sedacim inan kurabiyelerin pastane kurabiyelerine benzemis.ellerine saglik.muhabbetle..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Seda'cığım,
Ne kadar güzel ve şık kurabiyeler yapmışsın ellerine sağlık.Çok leziz gözüküyor hepsi,afiyetler olsun..Sana ve ailene mutlu bir hafta diliyorum..Sevgilerimel

Hatice dedi ki...

merhaba Seda, kurabiyelerin çok hoş görünüyorlar, ellerine sağlık...

SEDA dedi ki...

derya,çikolatalı olanlar hem şık hem 2 katı lezzetli oluyor.yaptıysan umarım arkadaşların da beğenmişlerdir.

ebru,teşekkürler.

aydacım, aslında gece olunca bloglardan uzak durmak lazım.ben de marifetli blog sahiplerinin yaptıklarını görünce mutfağa gitmemek için zor tutuyorum kendimi :)

pembeli,teşekkürler.

susam,denersen paylaşmanı beklerim :)

ümran, özellikle çizgili olanlar pastanedekileri andırıyor değil mi? :)ama onların arasında marmelat filan olur,pek severim.

gül,beğenmene sevindim.ben de sana iyi bir hafta diliyorum.

hatice, teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

canım benim nerelerdesin,sayfan yenilenmemiş vallahi olmaz yani yok alıştık biz güzel lezzetleri paylaşmana nerede bu diyorum kendi kendime.Sevgiyle,maviyle,afiyetle kal tatlım :)))

Adsız dedi ki...

www.blogcu.com/aydayla

Hulya dedi ki...

supeeeerrrr hepsi,masllah sana

Fatma dedi ki...

Merhabalar..Ellerinize sağlık..Çok cici kurabileler yapmışsınız..Pastane kurabiyesinden farksız olmuş..Hatta daha güzel ve hijyenik olduğu kesin..

ufukmutfakta dedi ki...

Seda'cığım merhabalar,
Yaptıkların çok güzel görünüyor. Eminim lezzetleri de öyledir. Çok özenle yapmış olduğun belli. ellerine sağlık, çok zarif bir görüntü sergilemişsin. Sevgilerimle..

SEDA dedi ki...

aydacım, resim boyutunu ayarlama konusunda bir problem yaşıyorum.geçmesini bekledim yeni bir tarif yayınlamak için ama baktım geçmiyor mecburen bu haliyle yayınladım yeni tarifi umarım beğenirsin.

hülya,çok teşekkür ederim.

fatma,güzel sözlerin beni mutlu etti.evde yaptıklarımızın görüntüsü nasıl olursa olsun en azından dediğin gibi temiz oluyor.

ufuk, çok teşekkür ederim. az önce senin yaptıklarını inceledim ben de hepsi harika!

Adsız dedi ki...

seda abla hepsi cok güzel yaptıklarını banada tattıra bilirsin elerine sağlık iyi müşteriler işallah sevgiler FURKAN ÇAÇAN

SEDA dedi ki...

Furkan'cım, teşekkürler. Yaptıklarımı beğenmene sevindim :) En çok hangisini tatmak istersen senin için tekrar yapabilirim..

Adsız dedi ki...

yaaa ablamın yaptığı bir güzel oluyor ama bnm ki birascık düzgün olmadı sankim ama inanın ileride ben de onun yaptığının daha güzelinin yaparım (Bir de arkadaşlar baş harflerinizi yapmayı düşündünüz mü ben yaptım BÜŞRA nın B si :D

Adsız dedi ki...

seda abla gerçekten güzel yapıyorsun galiba furkanın sözlerine bakılırsaa :D