Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



31 Ekim 2006

Bezelyeli Havuçlu Pilav

bezelyeli_pilav

Aslında niyetim güzel bir tatlı tarifi vermekti. Ama siteye şöyle bakınca özellikle de son iki tarifin yanında bir de bu pilavla bir menü oluşturulabilir düşüncesiyle tatlı tarifini biraz erteliyorum.

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyeğı
4 + 1/4 su bardağı sıcak su
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı haşlanmış havuç

Pirinci sıcak suda ıslatıp 15 dk kadar bekletin. Tereyağını tencerede eritip pirinci iyice yıkadıktan sonra yağda 5 dk kadar kavurun. Sıcak suyu kavrulan pirincin üzerine dökün. Tuz ekleyin. Pilav suyunu çekince haşlanmış bezelye ve haşlanmış havucu ilave edip yavaşça karıştırın. Birkaç dakika sonra ocağın altını kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu sererek servis edene kadar bekletin.

20 yorum:

Nalan Kaplan dedi ki...

Tariflerin çok güzel Sedacım eline sağlık ,mantarlı güveç süper görünüyor...

Tuz ve Biber dedi ki...

Seda merhaba, iyi yapmışsın, üç tarifle birlikte güzel bir menü seçeneği çıkmış ortaya. Resimde çok güzel görünüyor gel beni ye diyor..Eline sağlık...
evren

tata dedi ki...

Sevgili Seda, hafta sonu bir arkadasta ayni pilavi yedik, fazladan bir de dolmalik fistik kavurmustu icine, cok yakisti. Saniyorum bu pilavi sevmeyen yoktur, ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

blogun hayırlı olsun
ellerine sağlık
tüm yemeklerin lezzetli ve güzel gözüküyor

saziye dedi ki...

Seda'cım, sayfan hayırlı olsun, tariflerin de, fotoğrafların da çok güzel. Sevgiler...

munevver dedi ki...

Sevgili Seda,pilavı böyle sebzelerle seviyorum.Eline sağlık.Çok şık olmuş.
nanelimon.

Adsız dedi ki...

sevgili seda görüntü süper tıpkı diğer tariflerinde olduğu gibi. ellerine sağlık..

Bocuruk dedi ki...

Seda'cığım,
Bu tarifinin de çok güzel ve fotoğrafı da çok güzel çıkmış. Pirinç bembeyaz bayıldım :) Ellerine sağlık canım.

Defne dedi ki...

Ellerine sağlık! Daha öncekiler gibi yine çok şık ve güzel bir sunum. Canım pilav istedi şimdi, ne olacak?:)

Sevgiler.

SEDA dedi ki...

nalan, senin de dolmalar harika görünüyor :)

evren,son anda bunu düşündüm.ne pişiriyim diye düşünenlerin aklında kalsın :)

tata,ilaveten dolmalık fıstık eminim çok iyi olmuştur.başkalarını bilmem ama ben bu pilavı çook seviyorum :)

fikriye,şaziye teşekkürler.arada bakarsınız artık :)

münevver,ilerleyen zamanlarda daha farklı sebzeli pilavlar da yerini alacak sitede.

şule,çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.

bocuruk,beğenmene sevindim.

defne,sana yetişebilseydim çalar kapını bir tabakta sana verirdim ama biraz uzak kalıosun.artık kendin yapıcan :)

Adsız dedi ki...

hayatım yemek emek ister sunmak sanat ister sen bu sanatı görselliği ve eminim lezzetiyle gerçekten icra ediyorsun.Seni canı gönülden kutluyorum.Süpersin.Tok karnıma rağmen canım çekti.Ellerine sağlık.Öptüm.

umran dedi ki...

tabaktaki guzel dizaynin ile nefiss bir goruntu elde etmissin.ellerine saglik..

Adsız dedi ki...

Merhaba Sedacım, pilav çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık, servis yapmadan önce içine birazda dereotu fena fikir değil galiba:)

www.blogcu.com/pembeli

Hulya dedi ki...

sevgili seda;senin resimlerinin bu kadar kalite olmasi neye bagli:)makinanami?super olmus ellerine saglik

Dilek'ce dedi ki...

Eline saglik Seda!

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Seda,
Pilavın çok güzel ve şık olmuş ellerine sağlık.Yazdığın gibi üç tarifle güzel bir menü çıkmış ortaya..Ellerine sağlık,afiyetler olsun..

Adsız dedi ki...

Seda'cım pilav harika olmuş ellerine sağlık Ebru
www.blogcu.com/mutfaksepeti

LaMa dedi ki...

Hep soylerim, sebzeli bol malzemeli pilavlari cok severim diye:)
Yemekler kadar servisin ve fotolarin da guzel,eline saglik :)

SEDA dedi ki...

sevgi savaş,güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.

pembeli,dereotu gerçekten güzel oluyor pilavda.

hülya,öncelikle teşekkürler.makinem çok profosyonel değil.sadece özenerek çekiyorum resimleri.

dilek,ebru,ümran teşekkürler.

gül,zaman zaman menü oluşturacak şekilde sıralı vermeyi düşünüyorum tarifleri.

lama,haklısın pirinç sebzeyle daha bir lezzetli oluyor.

Unknown dedi ki...

özellikle bu pilavda, havuçları haşlamaksızın yağda kavurmayı deneyip ve pilav yapımının diğer proseslerini uygularsanız, yağda kavrulan havucun o güzel tadını pilavda çok leziz bir şekilde hissedeceksiniz.
saygılar...