Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



30 Aralık 2010

Truflu Mousse Pasta

truf pasta

Yeni yıla girerken damaklarda güzel bir tat bırakacak, pratik bir pasta yapmak isteyenlere bu tarif...

Misafir hazırlığında yemeğe ağırlık verirken tatlı faslı için çoğu zaman pratik tarifleri tercih ediyorum. Dar zamanlarda, aniden ortaya çıkan bir fikirle iyi sonuçlar elde ettiğimden toz tatlıları evden eksik etmemeye çalışıyorum.

Yine beni fazla uğraştırmayacak tatlılardan yapmam gereken bir günde, malzemeleri tezgaha alıp biraz ortaya çıkabileceklerle ilgili düşüncelere daldıktan sonra olabilecek en uygun tarife karar verdim. Tabanı için truf karışımı hazırlayıp üzerine de Dr.Oetker çikolatalı mousse kullandım. Bir de hafifletmek için çilek...

Görüntü itibariyle tamamdı ama malzemelerin biraradaki uyumluluğu konusunda soru işareti pastayı kesip misafirlerime ikram edene kadar devam etti bende. Lezzeti pek beğenilen pastanın tarifi yoğun istek üzerine nihayet Tarifname'de.


Malzemeler
250 gram bitter çikolata
150 gram krema
100-150 gram kek
1 paket Dr.Oetker Çikolatalı Mousse
250 ml soğuk süt
500 gr çilek

süsleme için;
80 gr bitter çikolata
40 gr kuvertür beyaz çikolata

- Kremayı küçük bir sos tenceresinin içinde ısıtın ve küçük parçalara bölünmüş çikolataları katıp eriyinceye kadar karıştırın. Robotta toz haline getirilmiş keki de ilave edin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

- Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip truf karışımını yayın ve derin dondurucuda 20 dakika bekletin.

- Mousse karışımını çırpma kabına alıp sütü ekleyin ve mikserle 5 dakika çırpın. Çilekten 6 tane ayırıp kalaınını ince ince doğrayın truf tabanın üzerine dizin. Çırptığınız mousse karışımını çileğin üzerine yayıp en az 2 saat buzdolabında bekletin.

- Bitter ve beyaz çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Ayırdığınız çilekleri bitter çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine alın. Eritilmiş beyaz çikolatayı yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurup çileklerin üzerine çizgiler oluşturacak şekilde sıkın. Oda sıcaklığında çikolata donuncaya kadar bekletin.

- Çilekleri pastanın üzerine yerleştirip servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.

_1221

7 yorum:

Eya dedi ki...

Harika bir lezzet...saglik, bereket ve huzurlu bir yil diliyorum, sevgiler

zehra

dilek dedi ki...

harika!

Tarifkolik / Öznur dedi ki...

harika görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler..

Mutfak Havlusu dedi ki...

Aaaa çok sevdim bu pastayı!
Truff malzemesini başka naısl kullabiliriz diye düşündüm geçenlerde ama hala düşünme aşamasında idim siz ne güzle yapmışsınız.bunu ilk fırsatta bende yapacağım ve yayınlayacağım.Yalnız farklı bir meyve kullansak acaba olur mu?
ellerinize sağlık,tarif için çok teşekkürler!

SEDA dedi ki...

Zeynep, truff karışımı o kadar lezzetli ki, doğrusu ben de uzun zamandır düşünüyordum bir pastada kullanmayı :) Pratik bir pasta bu, denemeni tavsiye ederim. Meyve olarak tabi ki çikolataya uygun dilediğin bir meyveyi kullanabilirsin.

Cafe Pepela dedi ki...

Tam bomba olmuş bu pasta!
Hani önümde olsa,anında dalacağım:)
Nefis görünüyor..

mintinin dünyası dedi ki...

selamlar.ellerine sağlık sevgili arkadaşım.muhteşem görünüyor.özellikle sunuma bayıldım.sevgiler...