12 Ağustos 2010
Tam Buğday Unlu Açma
Kahvaltıya uygun olabilecek hamurişlerini düşünürken açmayı tam buğday unu ile denemeye karar verdim. Beyaz un ile yapılan kadar pofidik olmadıysa da, sonuç rahatsız edici de değildi.
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
Yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
üzeri için;
1 yumurta sarısı
Çörek otu
- Maya ve şekeri ılık sütün içinde eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta akı, sıvıyağ, yoğurt, tuz ve azar azar unu ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın.
- Hamurdan parçalar kopartıp hafif unlanmış tezgahta yuvarlayarak şeritler hazırlayın. Şeritlerden üç tanesini uç kısmından birleştirip saç örgüsü şeklinde örün ve halka şekline getirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini örterek 30 dakika bekletin.
- Açmaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Tam buğday ununu hiç kullanmadım ama çok duyuyorum. alıp deniyceğim açma tarifini. sevgiyle kal
gökçe
Yorum Gönder