28 Temmuz 2010
Deniz Börülcesi
Malzemeler
1 demet deniz börülcesi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 yemek sirke
- Deniz börülcelerini iyice yıkayın. Kaynayan suya atarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Kevgir yardımıyla sudan çıkartıp içi buzlu su dolu geniş bir kaseye alın.
- Uç kısmından tutup çekerek kılçığından ayırın ve bir tabağa alın.
- Sarımsağı rendeleyin. Sirke ve zeytinyağını ekleyip karıştırın ve deniz börülcesinin üzerine gezdirin.
NOT: Deniz börülcesinin kendi tuzlu olduğundan eklemeye gerek yoktur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
2 yıl önce Ayvalık'ta yemiştim, tadı çok güzeldi.Buralarda deniz börülcesi bulmak pek mümkün olmadığı için hiç yapamadım. Ellerinize sağlık.
pek lezzetli görünüyor.eşim bayılır deniz börülcesine.mutlaka denemeliyim..ellerinize saglık.
Yorum Gönder