Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



28 Temmuz 2010

Deniz Börülcesi

deniz börülcesi

Malzemeler
1 demet deniz börülcesi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 yemek sirke


- Deniz börülcelerini iyice yıkayın. Kaynayan suya atarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Kevgir yardımıyla sudan çıkartıp içi buzlu su dolu geniş bir kaseye alın.

- Uç kısmından tutup çekerek kılçığından ayırın ve bir tabağa alın.

- Sarımsağı rendeleyin. Sirke ve zeytinyağını ekleyip karıştırın ve deniz börülcesinin üzerine gezdirin.

NOT: Deniz börülcesinin kendi tuzlu olduğundan eklemeye gerek yoktur.

deniz börülcesi-tazedeniz börülcesi sapı

2 yorum:

Gizemli Tatlar dedi ki...

2 yıl önce Ayvalık'ta yemiştim, tadı çok güzeldi.Buralarda deniz börülcesi bulmak pek mümkün olmadığı için hiç yapamadım. Ellerinize sağlık.

hunerlieller dedi ki...

pek lezzetli görünüyor.eşim bayılır deniz börülcesine.mutlaka denemeliyim..ellerinize saglık.