Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



13 Mayıs 2010

Nohutlu Kabak Yemeği

İşten eve döndüğümde -herzamanki gibi- ne yemek yapacağım diye düşünürken bir anda aklıma annemin nohutlu kabak yemeği geldi. Hem kısa sürede pişip hem bu kadar lezzetli olabilen bir tarifi unutmamak için ölçülerini not ederek yaptım. Hava kararmadan yetiştirip fotoğrafını da çekince keyfime diyecek yoktu...

nohutlu kabak

Malzemeler
3 parça tavuk kalça şiş
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kabak
2 domates (ben ev yapımı konserve domates kullandım)
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1-1,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İri doğranmış tavuk etlerini ve domatesleri ilave edip 2 dakika kadar kavurun.

-Kabakları yıkayıp kabuğunu kazıyın ve uzunlamasına ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde doğrayın, tencereye ekleyin. Üzerine sıcak su gezdirip kısık ateşte etler ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve nohutları ilave edip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

-Tereyağını küçük bir tavada eritip nane ekleyin. Yağı yemeğin içine ekleyip hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

5 yorum:

Defne dedi ki...

Dolapta kalan iki top kabağım var. Bakliyatlarla arası iyi olmayan ben, emzirdiğim şu dönemde en azından daha rahat yerim nohutu. Pek güzel bir alternatif olacak benim için. Verdiğim arada pekçok tarifini kaçırmışım, onlara da en yakın fırsatta gözatmalıyım. Sevgiler.

seda dedi ki...

Bloguma yazimi yazdiktan sonra karnimin gurultusundan rahatsiz olup tam da birseyler atistirmak icin kalkacaktim ki takip ettiklerime bi göz atayim dedim ama bu güzel yemek acligimin üzerine pek iyi gelmedi. Ellerine saglik cok güzel görünüyor. Sevgiler...

hilal dedi ki...

harika görünüyor, bu tür yemeklere bayılırım..deneyeceğim..sevgiler

gülşen dedi ki...

bugün bu yemeği yaptım,birazcıkta salça ekledim,kıvamı herşeyi harikaydı teşekkürler:)

gülşen dedi ki...

ayrıca tereyağı kullanmadım,yağı yeterli geldi,tarif için teşekkürler,pratik ve lezzetli:)