Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



10 Mayıs 2010

Glazürlü cheesecake

glazürlü cheesecake

Semra Abla'larda toplandığımız gün yaptığım cheesecake... Herzaman yaptığım klasik tarifi uygulayıp üzeri için farklı birşeyler düşünüyordum fakat zamansızlıktan buna fırsat bulamayınca benim için tek çare dolaptaki glazür oldu, çok da iyi oldu.

Malzemeler

Tabanı için;
1,5 paket eti burçak bisküvi
120 gr tereyağı yada margarin

Dolgusu için;
800 gr labne peyniri
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 paket vanilya
4 yumurta
150 ml krema
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için;
1 paket Dr.Oetker siyah beyaz glazür

-Bisküvileri robotta un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip tekrar robotta karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip bisküviyi kalıbın tabanına bastırarak yayın. Buzdolabında bekletin.

-Labne peyniri, nişasta, vanilya, şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker yedirerek ama fazla çırpmadan ekleyin.

-Kremayı ekleyip mikserle biraz daha çırpın. Limon suyu ve kabuğunun rendesini ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve 165 derece ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin. Ortası sallanıyor gibi olacak, bu normal...

-Fırını kapatın ama kapağını açmayın, içinde soğusun. Tam oda sıcaklığına gelince üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına kaldırın ve 1 gece bekletin. Ne kadar çok beklerse o kadar güzel oluyor.

-Ertesi gün, glazürü üzerindeki tarife göre hazırlayıp cheesecake üzerine dökün. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Üzerini süsleyip servis yapın.

cheesecake glazürlü

TAVSİYE: Cheesecake kıvamının daha iyi olması için, tel süzgecin içine 5-6 kat kağıt havlu serin. Labne peynirini süzgece alın. 30 dakika süzdürüp peynirin diğer tarafını çevirin ve 30 dakika daha süzdürün ve peyniri bu şekilde kullanın.

Hiç yorum yok: