Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



05 Ekim 2008

Sakızlı Sütlaç

sutlac

Severek takip ettiğim bloglarda veda yazılarına denk geliyorum son zamanlarda. Büyük bir hevesle başlanılan bu iş belli bir süre sonra heyecanını yitiriyor mu acaba? 2 aydır blogumu güncelleyemesem de tariflerimi, fotoğraflarımı paylaşma hevesim bende ilk günkü gibi, merak edenlere duyurulur. Benim mazeretim zamansızlık... Evde yeni birşeyler deneme fırsatı pek bulamıyorum ama annemin yaptıkları veya denk geldiğim yeni tariflere blogumda mutlaka yer vermeliyim telaşındayım sürekli. Sadece sıra bir türlü bunu gerçekleştirmeye gelemiyor...

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimden geldiğince blogumu güncelleyip Tarifname'nin yalnızca bana ait olmadığını hissettirenlere karşı sorumluluğumu yerine getireceğim. Bu arada aynı yazıları görmekten bıkmadan ziyarete devam eden, nasıl olduğumu soran, "hadi artık yeni birşeyler bekliyoruz" diyen herkese çok çok teşekkür ediyorum.

Şimdi artık asıl konumuza dönüp, blogda yerini alması için uzun zaman önce fotoğrafı çekilen annemin sakızlı sütlacı ile devam edelim.

Malzemeler

1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 parça damla sakızı

Pirinci yıkayıp süzdükten sonra süt ile birlikte tencereye alın. Sık aralıklarla karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Sütlacın yarısını blenderda çekin ve tekrar tencereye aktarın. Şeker ile vanilyayı ekleyin. Kaynamaya başlayınca damla sakızlarını ilave edin ve 5 dakika daha kaynatın. Sütlacı kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. İsteğe göre üzerine tarçın ve toz Antep fıstığı serperek servis yapın.

11 yorum:

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Çok severim sütlacı,özellikle anneminkini. Bu resim bana şimdi annemin sütlacını hatırlattı ve annemi özletti. Ellerinize sağlık

Özlem dedi ki...

Merhabalar,

Dediğin gibi, bir telaştır gidiyor, zamansızlık hepimize bulaşmış durumda, ara sıra ben de yakalanıyorum ama bu paylaşma sevgisi o kadar büyük ki toparlanıp tekrar dönüyorum aranıza, bu arada ellerine sağlık, sütlaç çok leziz gözüküyor,

sevgiler,

Adsız dedi ki...

canım çok şükür sayfaya yenilik geldi.tafifi hemen yapıcam çünkü berhan çok sever anneninki gibi olursa ne alaa.öptüm

Damak Tadı dedi ki...

Anneciğinin ellerine sağlık,pek nefis olmuş sütlacı Seda'cığım..

Benim annem sütlacı tam 2,5 saatte pişirir..Arada gel başında durup karıştır der,hiç hoşlanmam..Bu tarifi versemde ondan yapsa..)

Öpüyorum yanaklarından Seda'cığım..Tariflerini Lezzet dergisinde görmek beni çok mutlu ediyor bilesin..Kısaca oraya fazlasiyle yakışıyorsun canım..Herşey gönlünce olsun!!


Sevgilerle..

İLKAY dedi ki...

Aman yazında siz ne sıklıkla yazarsanız yazın. Yzaının ilk kısmını okurken bir an aman yoksa vedamı edecek dedim. elinize sağlık
sevgiler

elma şekeri dedi ki...

merhaba,annenizin ellerine sağlık çok güzel görünüyor....

Sevgilerimle..

zarpandit dedi ki...

galiab o da gidiyor diyecekken tarif geldi:)

ellerine sağlık:D

ayca takici dedi ki...

merhaba tarifname.
çok sevdiğim buğday salatasını nasıl yapsam diye düşünürken google'da karşıma siz çıktınız.
iyiki de aratmışım. özellikle salatalar repertuvarınıza bayıldım :-)
ellerinize sağlık
listemdesiniz

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

bende severek takip ediyorum sizi :))
çok özletmeyin.......

sevgiler nUnU

PAPATYA SOFRASI dedi ki...

Merhaba..

Henüz 2,5 aylık bir blog sahibi olarak, bu siteye neden daha önce rastlamadım diye kızdım şimdi kendime.

Tek kelime ile profesyonel emekler..Takipteyim artık. SEVGİLER

Peritozu dedi ki...

Himm himmm...
Sutlac bayilirim ..!Hemde sakizli :)
Esim mascoponie li kek istiyordu ama onun yerine yarin daha hafif olan sakizli sutlaci yapicam iste :)

Dolasildiginda insanin icini simsicacik yapan bu mis kokulu siteye artik benim sayfamdanda ziyaretcilerim gecis yapabilecekler,kaydi simdiden ekledim bile :)