En son 22 Mayıs'da yazacaklarım var deyip, 2 ayı aşkın bir süredir yazmaya fırsat bulamayışıma gösterdiğiniz sabrınız için öncelikle teşekkür etmeliyim… Bir süre öncesine kadar blogların sıkı takipçisi olan ben, alışmaya çalıştığım yoğunluk içerisinde maalesef bu tür şeylere zaman ayırmayı başaramadım. Ama bundan sonra yavaş yavaş düzenimi oturtup bloguma da gereken özeni göstermeye çalışacağım.
Uzak kaldığım bunca zamanı özetlemek gerekirse aslında yine yemeklerle, tariflerle haşır neşir durumdaydım. Bunlardan hiç birini buradan yayınlayamadım belki ama Türkiye’ nin en çok satan yemek dergisi “Lezzet” ile tariflerimi, Tarifname’ yi bilenlerden çok daha geniş bir kitleye ulaştırabiliyorum. Tahmin edersiniz ki bu benim için oldukça memnuniyet verici bir durum.
Fırsat bulup yeni tarifler eklemeye çalışacağım fakat Lezzet Dergisi için hazırlanmış birbirinden güzel tarifleri de kaçırmamanızı öneriyorum. Ayrıca derginin her ay başka bir konuda hazırladığı “Güzel Şeyler” eki, kitaplığınızda yer alması gereken harika bir seriyi oluşturuyor. Yemek meraklılarına duyurulur :)
Şimdi artık çilek mevsimi geçmiş olsa da (gerçi yine de bazı yerlerde bulmak mümkün) Çilekli Tart tarifini veriyorum...
Tart hamuru için;
250 gram margarin
2 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
½ çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
Üzeri için;
300 gram çilek
½ çay bardağı file Antep fıstığı
Nane yaprağı
Margarini eritin. Şeker ve süt ilave edip mikserle karıştırın. Yumurtaları ekleyin. Unu ve karbonatı harmanlayıp azar azar ilave edin. 28 cm çapında (ters çevrildiğinde ortası çukur olan ) tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Tart tabanı soğurken kremayı hazırlayın. Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce margarini ekleyip karıştırın.
Soğumuş olan tart tabanını kalıptan çıkartın. Ortadaki boşluğa kremayı doldurun. Çilekleri saplarından ayırıp boylamasına dilimleyin ve tartın üzerine dizin. Çileklerin üzerine Antep fıstığı serpiştirin ve nane yapraklarıyla süsleyin.
NOT: Arzu edilirse çileklerin üzerine tart jölesi dökülerek parlaklık verilebilir.
28 Temmuz 2008
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
15 yorum:
You have one of the best blogs I’ve seen in a long time. Keep up the good job:)
Yaşasıııınnn :) Yeni bir yazı görmeyi özlemiştim sitende. Yeni tarifler bekliyoruz haberin ola. Sevgiler
PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-4 PİLAVLAR
http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır
etkinliğimizin yeni sahibesi www.capankizimutfakta.blogspot.com olarak 10/8/2008 ile 01/09/2008 tarihleri arasında 20 gün boyunca ben yapacağım konumuz:PİLAVLAR
anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:perde pilavı
yöre adı:siirt
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır
dergiyi ve bloğu takip ediyorum,ellerinize ve emeğinize sağlık,sevgilerimle
canım sedacım herşeyden haberim olmasına rağmen en sabırsız yine bendim şimdi bi gözatınca tarifi yazmana çok sevindim hay allah kalem yok cafedeyim bi daha ki sefere yazar yaparım az sabırrrrrrrr.öptüm bi tanem
Hepsi çok nefis ve şık görünümlü Seda'cığım,ellerine sağlık canım..
Senin başarılarını görmek,bilmek beni çokkkk mutlu ediyor..Hep mutlu ve çokkk başarılı ol canım..
Sevgiler..
Sitedeki tarifleriniz de, dergideki tarifleriniz de çok güzel.Başarılarınızın devamını dilerim Seda hanım.
merhaba..çok önceden beri takip ediyorum sitenizi..şükür kavuşturana..uzun bir süre yazmayınca merak etmeye başlamıştık..iyiki döndünüz..hoşgeldiniz..2 aydır resme baka baka başka tariflerle giderdik isteğimizi:(ne zormuş bu dönem...
tart kaydedildi..yalnız seneye yapılcaklar listesine:)dergiyi almadım henüz ama alayım ve bakayım..
sevgilerimle..
Yazınızı okuyunca dergiyi alıp inceledim. Tebrik ediyorum tarifleriniz gerçekten çok güzel. Sitenizde de bunlara yer vermelisiniz bence. Başarılarınızın devamını dilerim. Sevgilerle
Elif Durgun
Gercekten kutluyorum. Tr deyken lezzet dergisinin agustos sayisini aldim, ama senin tariflerinin oldugunu bilmiyordum, yazini okuyunca cok sevindim. Basarilarinin devamini diliyorum, hayirli kandiller dilerim, sevgiler.
ilk mutfaga merak salınca hediye edilmişti bu degi bana ogun bugundur bakarım yapmasam bile fotograflara..
bu kadar lezzetli tariflerin arkasında ki bir yuzu gordum ustadım ne mutlu bana:)
Dergi ve blog için ellerine sağlık.2si de takip ediliyor..Sevgiler..
ay bayildim cenettemiyim cilek cennetinde :)
Seda'cim,
yasiyorsun yani:)
hayirli olsun sekerim yaz ama eski dostlarinida unutma iyimi:)
sevgilerimle.
hayırlı olsun, tebrikler...
Sevdiklerinle birlikte sağlıklı, huzurlu, bayram tadında bir bayram geçirmen dileğiyle…
sevgiler…
Yorum Gönder