Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



01 Nisan 2008

Sandviç Bisküviler (Şeker Hamuru Dolgulu)

sandvic biskuvi

Zamanın hızlı geçişini hayretle izlediğim, karşısında çaresiz kalıp durakladığım bir dönemdeyim şimdilerde. Oysa ki bahar, gelirken insanın içini kıpır kıpır eden yaşama sevincini de beraberinde getirir derler. Ama karşılaştığım yüzlerin genelde asık olduğundan belli ki, artık bahardan olumlu etkilenmiyor günümüz insanı. Özel hayatlardaki sıkıntıların yanında, dergilerde, gazetelerde, televizyon kanallarında sürekli can sıkıcı durumlardan bahsedilmesi - belki haklı olarak - mutlu olmayı iyice zorlaştırıyor son günlerde. Her şeye rağmen hayatı yaşanılır kılmak için, ufak mutluluklar yaratılmasından yanayım. Mesela kendi adıma mutfakta geçirdiğim vakit, bunun sonunda ortaya çıkanları paylaşmak çoğu zaman keyifli. Çoğu zaman diyorum çünkü bazen her şey çok iyi gidiyor derken minik, can sıkıcı sürprizlerin beni beklediği de olabiliyor. Tıpkı yukarıda fotoğrafı bulunan sandviç bisküvilerde olduğu gibi. Az malzemeyle, kısa sürede, kolayca çok lezzetli bisküviler hazırladığımı düşünüp sevinçle uyumaya giderken, sabah çikolataların üzerinde oluşacak beneklerden habersizdim tabii. Henüz çikolata tam donmamışken üzerine tepsi kapattığım ve sabaha kadar bu şekilde kaldıkları için böyle bir sonuçla karşılaştığımı sanıyorum. Bisküviler deneme amaçlı yapıldığından bu seferlik sorun olmadı ama bir kez daha anladım ki, çikolatayı eritirken de donmasını beklerken de sıcaklık önemli bir faktör, kesinlikle dikkat etmek lazım.


Malzemeler

65 gram tereyağı
60 gram (1/4 cup) tozşeker
60 gram (1/2 cup) un
40 gram (1/3 cup) kekun
2 yemek kaşığı (tepeleme) kakao
2,5 yemek kaşığı süt
100 gram şeker hamuru
100 gram bitter çikolata

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve şekeri mutfak robotunda krema haline gelinceye kadar çırpın. Elenmiş unları, kakaoyu, sütü ekleyip tekrar çok kısa süre robotu çalıştırın. Hamuru robottan alıp biraz yoğurduktan sonra iki eşit parçaya ayırın. Yağlı kağıt arasında oldukça ince (3 mm kalınlığında) açın. 4 cm genişliğinde, yuvarlak bir bisküvi kalıbıyla kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek 10 dakika pişirin. (Fırından çıkardıktan hemen sonra bisküvilerin üzerini kaşığın sırtıyla fazla bastırmadan düzleştirin)

Şeker hamurundan bisküvi sayısı kadar -misketten biraz iri- yuvarlaklar yapın. Elinizde hafifçe yassılaştırın ve iyice soğumuş olan iki bisküvi arasına yerleştirin.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Bisküvilerin yarısını çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerine dizerek soğumalarını bekleyin.

*Şeker hamuruna gıda boyası ve esans koyarak farklı bisküviler elde edilebilir.

Kaynak: Crazy for Chocolate

20 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba, çook güzel ve şık görünüyor kurabiyeler. hiç aklıma gelmemişti şeker hamurunu böyle kurabiye ile kullanmak. şeker hamurunun tadını çok seviyorum hele böyle yumuşak, biraz erir gibi olunca. ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

harikaaaa nefisssss
superrr bir goruntu
ellerine emegine saglik canim

www.yenitadlar.blogcu.com

Baharcicegi dedi ki...

Degisik bir kurabiye olmus,arasina seker hamru koymak güzel fikir bana ici kaymakli bisküvileri hatirlatti,elinize saglik

sevimin sayfasi dedi ki...

süüüper olmuslar,görüntüsü harika
sunumu,fikir hepsi harika
ellerine saglik canim benim

Adsız dedi ki...

Bugüne kadar yorum bırakmamıştım ama sitenizi epeydir takip ediyorum. Yaptıklarınız gerçekten çok çok güzel. Dün gelen misafirlerime ikram ettiklerimin neredeyse hepsini sizin sitenizdeki tariflerle yaptım. Hiçbiri beni mahcup etmedi. Size bunun için teşekkür etmem gerekiyor. Bu bisküvileride çok beğendim. Ellerinize sağlık.

SİBEL

Adsız dedi ki...

Ay ben bunları yeeeriimm.Harika görünüyorlar ellerine sağlık.SÜPERSİN öptüm.

Eya dedi ki...

Şeker hamurunu değişik bir şekilde kullanmışsınız ki çooook nefis olmuş,ellerinize sağlık

sevgiler

zehra

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık, bisküviler harika olmuş, beneklerde hiç belli değil. Haklısınız çikolata kaplamalı tatlılar pastalar daha fazla dikkat istiyor. Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Bisküvilerine bayıldım canım harika bir görüntü çıkartmışsın ortaya emeğine sağlık bu arada http://www.nefisyemektarifleri.com/ sitesinde bugün senin kurabiye tarifini ve resmini gördüm siteyi incelediğimde çalıntı tarifler olduğunu gördüm malesef bunun önüne geçemiyoruz canım insanlar emeğede saygı göstermiyor artık haber vermek istedim sevgiler.

NiNo dedi ki...

harika bunlarrrrrrrrrrr

Melek* dedi ki...

hazırından hiç farkı yok ellerine sağlık

Leziz Tarifler dedi ki...

Kurabiyelerin çok güzel. Bayılırım sandviç kurabiyelere. Siyah beyaz çok güzel durmuş. Ellerine sağlık. Bu arada diğer tariflerine de bir göz gezdirdim, hepsine bayıldım. İçli köfte, yufkadan pizza , diğerleir de süper görünüyorlar. Bu arada başarılar dilerim. Lezzet dergisi sürekli alırım. Tariflerini oldukça beğenirim. Sevgiler..

ufukmutfakta dedi ki...

Seda uzun zamandır yazmak istiyordum, bir türlü fırsat olmadı. Dergide yazmaya başladığın köşe için seni tebrik ederim.Genellikle her ay alırım lezzet dergisini, bundan sonra bir kezde senin yazıların için alacağım. Sandviç bisküviler çok zarif görünüyorlar, içlerindeki şeker hamuru ise oldukça enteresan. Marchmellow gibi duruyorlar. Orjinal bir tarif, ellerine sağlık..

capankizimutfakta dedi ki...

cok sirin bir goruntu cikmis ortaya ellerinize saglik. cikolatali ne olsa yerim ben :) sevgiler...

lezzetyolculugu dedi ki...

Enfes bir görüntü,şık bir sunum böyle bir görüntüde lezzet sorgulanmaz sanırım ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

canım cok guzel gorunuyordu. dayanamadım yaptım. iyi kı yapmısım ıyı kı tarıfı bızımle paylasmıssın.
tarıfler paylastıkca guzeldır.
emegın ıcın sonsuz tesekkurler
neslı evecan

Adsız dedi ki...

canım cok guzel gorunuyordu. dayanamadım yaptım. iyi kı yapmısım ıyı kı tarıfı bızımle paylasmıssın.
tarıfler paylastıkca guzeldır.
emegın ıcın sonsuz tesekkurler
neslı evecan

sweetart-studio dedi ki...

Bu harika kurabiyeleri denemeden önce size iki sorum olacak:
Birincisi "kekun" nerden bulabilirim, var mıdır belirli bir markası? Dr Oetker'in "sade kek karışımı" olarak satılan karışımı "kekun" mudur, veya yerini tutar mı?
İkincisi de şeker hamuru hakkında. "Esans koynabilir" demişsiniz, ne tür esanslar örneğin? Bunlar sıvı mıdır? Eğer öyleyse şeker hamurunun yapısını bozmaz mı?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Ellerinize ve emeğinize sağlık.
Sevgiyle..

sweetart-studio dedi ki...

merhaba, bir sorum daha olacak: şeker hamuru iki bisküvi arasına nasıl yapışıyor? glikoz (veya bal) sürmek gerekir mi? kurabiyeler sıcakken mi konuyor yoksa ve sıcağıyla mı yapışıyor?
Teşekkürler..

SEDA dedi ki...

Burcu, Sinangil marka kekunu kullanıyorum, büyük marketlerin çoğunda bulunuyor. Ama dediğin gibi Dr. Oetker'in sade kekununu da kullanabilirsin. Pasta malzemeleri satılan dükkanlardan temin edebileceğin çileki, naneli, portakallı vb aromaları şeker hamuruna 1-2 damla ekleyip tatlandırabilirsin. Bunun şeker hamurunun kıvamına herhangi bir etkisi olmaz.
Şeker hamurunu iki bisküvi arasına sadece sıkıştırıyorsun.Çikolataya batırıp dondurunca zaten ayrılmıyorlar. Denediğinde sonuçtan memnun kalmanı dilerim. Sevgiler