09 Mart 2008
Cezayir Usulü Havuç Salatası
250 gram minik havuç
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
1 çay bardağı su
sosu için;
½ limonun suyu
kimyon
tuz
toz biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kabuklarını kazıdığınız havuçları, rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağı ile birlikte bir tavaya alarak 2-3 dakika çevirin. Üzerine su ekleyip kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu iyice çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sosu için, küçük bir kasede bütün malzemeleri karıştırın ve bunu havuçların üzerine dökün. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Merhaba Seda
Oncelikle derginin ekibinde yer aldigin icin seni tebrik etmek istedim. Her nekadar uzaklarda olsam ve dergiyi okuyamasam da Turkiye ye gittigimde bir tanidigim orada yazdigini bilmek beni o dergiye yonlendirecektir. Yeniden hayirli olsun.
Bu arada havuc cok guzel gozukuyor. Havucun kizarmis ya da kavurulmus hallerini hep cok sevmisimdir. Ellerine saglik. Sevgiler
kadinlar gunun kutlu olsun
yeni adresim
http://ninomutfakta.blogspot.com/
Sedacım merhaba, öncelikle dergi için seni tebrik ederim, çok sevindim senin adına, bu arada havuç salatası harikaaa görünüyor çok değişik bir lezzet, ellerine sağlık canım...
Dergiyi aldım canım...zaten alırdım bn lezzeti ama bu aya atlamışım...tariflerine bayıldım...
ellerine sağlık...sevgiler,
İlkay
çok ilginç denemeye değer...
ne güzel görünüyor! hemen deneyeceğim, ellerinize sağlık..
Kesinlikle çok cezbedici görüntüsü var..Tesadüfe bakınki pazardanda minik havuç almışım..:)Hemen denedim...Bir kimyonun yaptığına bak işte...Ben çok beğendim tadını..Paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum.
Yorum Gönder