Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



15 Mart 2008

Kısır

kisir

Çay sofralarının vazgeçilmezi kısır, benim de en sevdiğim, yemeye doyamadığım bir lezzettir diyebilirim. Belki çok usulünde olmasa da kendi damak zevkime göre sıkça yaparım ama bloga eklemek hiç aklımda yoktu doğrusu. Yakın geçmişteki bir diyalogu hatırlayınca fotoğraflayıp tarifi koymaya karar verdim. Sık güncelleme yapmadığımdan dolayı sitemde bulunan arkadaşıma, son günlerde herkesin bildiği klasik şeylerden yaptığım için böyle olduğunu söyleyince;."Bilen birgün de senin usulünle dener, misafirlerine menü oluşturmak isteyene fikir verir, bilmeyen de vardır mutlaka ona da yardım olur. Klasik de olsa sen ekle yaptıklarını bloguna" diye karşılık verdi. Aynı zamanda Tarifname’nin sıkı takipçisi olan arkadaşımdan gelen bu öneriyi kulak arkası etmeyip, bugünkü çay soframıza lezzet katan kısırın tarifini paylaşıyorum...

Malzemeler

1 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
3/4 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 limonun suyu
karabiber
kimyon
isot
2 domates
1 çay bardağı doğranmış maydanoz
4-5 taze soğan

Bulguru bir kaba koyduktan sonra tuz ekleyip üzerine sıcak suyu dökün. Kapağını kapatın ve 20 dakika kadar bekletin. Ayrı bir yerde salçaları, baharatları, tuzu, limon suyunu, zeytinyağını karıştırıp yumuşamış olana bulgura dökün ve iyice karıştırın. Nar ekşisi ekleyin. Domatesleri küp küp, yeşil soğanları ince ince doğrayıp, maydanozla birlikte bulgura karıştırın.

4 yorum:

demet dedi ki...

Kısıra bayılırım. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Kalkıp yapayım bari :)

Adsız dedi ki...

merhabalar ara sıra sitenize bakarım güzel yemekler yaptıgınızı belli oluyor ama bir Adanalı olarak kısır için önerimlerim olacak.malzemeler tam güzel ama yapam sırası yanlış bizim oralarda küçük bulgurdan değil orta boy bulgurdan yapılır tabiki herkes o bulguru bulamaz ben yapılış sırasına geleyim salça ile baharatlar bulgura konur ve yoğrulur ondan sonra yeşlikler artı yeşil nanede konur ondan sora ekşi ve parlak görünmesi için en son yağ konur yoğrulur ve servise hazırdır kısıra salatalık yeşil biber konmaz domates veya domates salçası konur bir ablan ve adanalı olarak böyle yazdım kusra bakmmasınız herhalde kolay gelsin sağlıcakla kalın

SEDA dedi ki...

Demet, sanırım kısıra bayılmayan yok :)

İsimsiz ziyaretçim, öneriniz için çok çok teşekkür ederim. Belirttiğiniz gibi deneyeceğim mutlaka bir dahaki sefere. Tekrar teşekkürler, sevgiler.

Tuğba dedi ki...

Kırı vazgeçemdiklerimden ..Ellerinize sağlık .