19 Ekim 2007
Karamelli Şuale
Çok sevdiğim ve bugüne kadar hep hazır olarak pastaneden aldığım karamelli şualeyi yaptım bugün. Aynı hamurun kullanıldığı profiterol ve ekleri defalarca yapmama rağmen o topları bir araya getirip, üzerlerine karamel dökmek nedense hiç aklıma gelmemişti :)
Malzemeler
hamuru;
1 su bardağı su
100 gram margarin
1 su bardağı un (elenmiş)
1 yemek kaşığı şeker
1 fiske tuz
3-4 yumurta
kreması;
2 paket Dr. Oetker Dolgu Kreması
5 çay bardağı soğuk süt
üzeri için;
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı su
Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca elenmiş unu bir kerede içine atıp karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alıp birkaç dakika bekletin. Hamur ılınınca yumurtaları teker teker ekleyin ve mikserle iyice karıştırın. Hamuru, düz yuvarlak uçlu bir krema sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, neredeyse birbirine bitişik halde üçerli kümeler halinde sıkın. Kaç küme olduysa her birinin üzerine koymak için birer tane de tek minik yuvarlaklar sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırının kapağını açmadan soğumasını bekleyin.
Paketin üzerinde belirtildiği gibi süt ile toz kremayı iyice çırpın. Soğumuş olan üçlü topları enine kesin ve arasına kremadan sürün. En üste yerleştirilecek olan küçük toplara kremayı, altından ince uçlu krema torbasıyla sıkın.
Şekeri ve suyu bir tavaya alın. Şeker eriyip karamel halini alana kadar kısık ateşte karıştırın. Kaşık yardımıyla önce büyük olan toplara karamel dökün ve donmadan hemen küçük parçayı üzerlerine yapıştırın (karamel çok çabuk donduğundan sık sık ısıtmanız gerekebilir). En üste de birer kaşık karamel dökün ve küçük bir parça kiraz şekerlemesi yapıştırın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
20 yorum:
ayyyyyy benim çok sevdiğim bi tatlıdır kaldımı gelip yiyim.ellerine sağlık yine döktürmüşsün.öptüm
süperr,başka söze gerek yok
Çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık !
Sevgi Abla, biraz geç gördüm yorumu yoksa senin için ayırırdım :( Bir dahaki sefer artık...
Hülya, çok teşekkür ederim.
Burçin, teşekkürler...
sedacım sitemi ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkürler.bu sayede bende senin sitenle tanıştım.herşey harika görünüyor cnm ellerine sağlık.tekrar görüşmek dileğimle..
bir profiterol bir de bu :) her zman en favorim. ellerine saglik nefis gorunuyorlar! bu arada ben karamel hazirlarken kremada koyuyorum o zamn daha lezzetli oluyor ve donmuyor ;) karamel sos tarifi var sitemde (hatta ilk tarif). ellerine saglik!!!!
Harika görünüyorlar ellerine sağlık canım....Sevgiler....
Ooooof,bu ne güzel bir görüntü böyle ellerine saglik canim,sahane olmus.
Çok süpper fikir.. bayıldım.. Karamel delisi biri olarak süpper seçenek :)
ellerinize sağlık
sevgiler...
Semra, ben de sana teşekkür ederim :) Bundan sonra sık sık bekelrim artık...
Yasemin, ben de karamel sos hazırlarken içine krema koyuyorum ancak o şekilde tam akışkan bir sos oluyor. Blogumda "karamelli ananas" tarifinde yer aldığı gibi.Ama şualede donması gerektiği için bu şekilde hazırladım. Teşekkürler
Oya, çok teşekkürler, sevgiler...
Senem, teşekkür ederim.
Zerrin, beğenmene sevindim. Teşekkürler...
Lezzeti kadar sunumu da çok hoş olmuş ellerine sağlık...
sevgiler...
HIMMMM SEDACIM ELLERINE SAGLIK CANIM...KARAMELİ YAVAS YAVAS SEVMEYE BASLIYAN BİRİ OLARAK BUNU DENEMEM LAZIM:)SEVGILERIMLE..
Sevgili Seda,
Sitemi ziyaretin için teşekkür ederim.İyi ki gelmişsin ben de bu vesileyle bu güzel siteyi tanıma fırsatı buldum..Görüşmek umudu ile..İzninle seni linklerime ekliyorum..Sevgiler
Cok harika görünüyor.Ellerine saglik.
Anam anam anammmmm !!! Sedacım döktürmüşsün yineee !!! Benimde özel pastanelerde görüp dayanamadığım bir lezzet buuu !!! Denemek şart , ama rejimden sonra
Ellerine sağlık
hmm nefis görünüyorlar ellerinize saglik
off nefis görünüyorlar Seda'cığım harika ,ellerine sağlık!
off süper olmuş ellerine sağlık.
Eline sağlık... Çok lezzetli gözüküyor.
bu tatlıyı birde tahin şeker karışımı ile deneyin.Sevgi ozaman daha çok beğenir
Yorum Gönder