Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



09 Eylül 2007

Mississippi Mud Cake (Çamur Kek)

mississippi

Bir yemek blogu sahibinde hiç olmaması gereken bir hal var bugünlerde üzerimde... Hiç mutfağa girmiyorum. Bunun son dönemlerde aldığım kilolarla ilgisi olabilir tabi ama Ramazan'da yemeğin hazır olacağı vakit, fotoğrafını çekmek için uygun ışığın kaybolacağı bir zamana denk gelecek. Bu yüzden benim bu arayı boş geçirmeyip stok yapmam gerekiyordu fakat sanırım artık çok geç. Ramazan'a 3 gün kaldı ve elimde sadece 2-3 resimli tarif var. Bakalım nasıl olacak?

Mississippi mud cake, yine The Australian Women's Weekly- Cakes kitabından bir süre önce denediğim tariflerden biri. Pasta kıvamında, içi yumuşak, oldukça güzel bir kek oldu. Keki yapmaya başlamadan önce malzemeleri tam kontrol etmediğimden eksikler konusunda yine kardeşimden yardım istedim ama kek pişip de üzerine dökmem gereken kakaonun da olmadığını gördüğümde artık kimseden yardım isteyecek yüzüm kalmamıştı. Bu yüzden ben de kekin üzerine sıcak çikolata tozu döktüm :)

Malzemeler

250 gram tereyağı
150 gram bitter çikolata= ~2 kare paket
2 cup (440 gram) şeker= ~2 su bardağından 2 parmak eksik
1 cup (250 ml) sıcak su = 1 su bardağı
1/3 cup (80 ml) kahve likörü (yerine aynı ölçüde sulandırılmış kahve kullandım)= 1/4 su bardağı
1 yemek kaşığı nescafe
1 1/2 cup (225 gram) un= 1 su bardağından 1 parmak eksik
1/4 cup (35 gram) kekun= 4-5 yemek kaşığı
1/4 cup (25 gram) kakao= 3 yemek kaşığı
2 yumurta

* Ölçüler 20 cm'lik kek kalıbı için uygundur.

Tereyağı, çikolata, şeker, su, likör ve nescafeyi orta boy bir tencereye koyun. Tahta bir kaşık kullanarak çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Daha büyük bir kaba aktararak 15 dakika ılınmasını bekleyin. Un ve kakoyu eleyerek ekleyin. Yumurtaları da ilave edin ve karıştırın. Hamuru 20 cm'lik bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 30 dakika sonra kalıptan çıkarın. Üzerini kakao ve çikolata rendesi ile süsleyin.

12 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

Camur kekin görüntüsü cok güzel ve degisik olmus,elinize saglik

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,bu tür ıslak kekleri ben de çok seviyorum.Sevgili Pastacı Burcu'nun tarifiyle denedim yakın zamanda ben de....

Selamlar.....

pecete dedi ki...

Eeee, artık bunu yapamanın zamanı geldi. iftardan sonra nedense pek güzel gider diye düşünüyorum. Ellerine sağlık Seda'cığım...

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Sedacım bu ne güzel bir görüntüdür böyle! Ellerine sağlık.
Lütfeeeeen malzemeleriiii gr olarak değil de bardakla versenn?? :))

Cafe Gusto dedi ki...

Ben de aynı durumdayım.cumartesi günü arkadaşıma ev gezmesine gittim geç saate kadar oturdum yemeğimde yok deyince,Arkadaşım saklama kaplarına yemek koyup gönderdi.Sonrada blog sahibinin evde yemeği yok diye güldü bana.İşte bazen böyle zamanlarımız da oluyor.
Kek muhteşem olmuş bende mud cake denemesi yapacağım.
sevgiler...

SEDA dedi ki...

Baharçiçeği, teşekkür ederim.

Serinmavi, doğrusu ben kekin her türünü severim ama mesela brownie gibi içi sakızlı, sosu sonradan dökülen üzeri ıslak ve çamur kek gibi içi kendinden yumuşak keklerin yeri ayrı oluyor :) Senin de ellerine sağlık, kekin eminim çok güzel olmuştur.

Ayşem, haklısın valla. Sende olur mu bilmem ama benim iftardan sonra gelen tatlı krizim için gayet uygundur diye düşünüyorum :)

Pembeli, teşekkür ederim canım. Ben gram ile yapılan tariflerin daha sağlıklı sonuçlar verdiklerine inanıyorum çünkü malum herkesin evindeki bardak ölçüleri birbiriyle aynı değil. Ama senin için yine de bardak ve kaşık ölçülerini yanlarına yazdım.

Serpil, evde yemek hazır olmadığında sana yemek gönderen bir arkadaşının olması, blog sahibi olmaktan çok daha güzelmiş :) Islak kekleri seviyorsan bence de denemelisin...

Adsız dedi ki...

SEDACIM DEVAMIDA GEÇMİŞİ KADAR ENFES OLACAKSA SEN BİR AN ÖNCE ÇIK BU MODDAN..DAYANILMAZ KAHVE KOKUSU BİLE GELDİ DOLDU BURNUMA..ELLERİNE BİN SAĞLIK

Nalan Kaplan dedi ki...

Seda'cığım hayırlı ramazanlar!

Adsız dedi ki...

Kekin harika olmuş canım,ellerine sağlık.
En kısa zamanda bu keki denemeliyim diye düşünüyorum.Paylaşımın için teşekkürler!

Hayırlı ramazanlar canım.

Sevgilerle

SEDA dedi ki...

Burçin, valla elimden geleni yapıyorum. Daha iyi şeyler yapmak istiyorum ama tembelim :( Güzel yorumun için teşekkür ederim canım.

Nalan, mübarek Ramazan hepimize hayırlar getirsin. Teşekkürler...

Gül, denersen sonuçtan memnun kalacağını sanıyorum. Bir dene bakalım :) Sana da hayırlı Ramazan'lar canım.

Yaren dedi ki...

Cikolatali pasta sahane görünüyor,kesinlikle hayir denemez,kac kalori olursa olsun.Ellerine saglik

pinar dedi ki...

seda merhaba
öncelikle ellerine sağlık:)p.tesi oğlumun doğumgünü bu tarifini deneyeceğim ama sormak ıstedıklerım var.ben muffın kalıplarında pısırmek ıstıyorum mesela ne dersin?bu ölçüden kaç tane cıkar bırfıkrın varmı?
bırde tarıfte kahve lıkörü yerıne sulandırılmıs kahve kullandım demıssın.ne kahvesı bu?ayrıca nescafede var sanırım
benı aydınlatırsan cok sevınırım canım...
sımdıden tesekkur ederımm
sevgıler