Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



25 Ağustos 2007

Frambuaz ve Hindistan Cevizli Muffinler

frambuaz-08

Bugünlerdeki yeni takıntım muffin yapmak. Hem yapması kolay hem de fırından çıktıktan sonraki o şirin, pofidik halleri inanılmaz hoşuma gidiyor. Öyle ki mevcut kitaplardaki tariflerle yetinmeyip yeni muffin kitapları araştırıp, alıyorum. Denediklerimi birer birer eklemeye devam edeceğim.

Frambuaz ve hindistan cevizli muffinler tarifim, AWW Cakes kitabından. Kitapta muffinlerin üzerine fırına vermeden önce iri rendelenmiş hindistan cevizleri dökülüyordu. Marketlerde daha önce böylesini görmediğim için hindistan cevizini bütün olarak alıp kendim rendelerim diye düşündüm ama baktığım marketlerde bulamayınca bundan vazgeçmek zorunda kaldım ve eldeki mevcut haliyle kullandım. Sonuç bence çok iyiydi ama sadece yumuşacık ve çok lezzetli olan bu muffinler için bir dahaki sefere belirtilen ölçüden biraz daha fazla şeker koymam gerektiğine karar verdim.

Malzemeler

375 gram (2,5 cup) kek un
90 gram küçük parçalara bölünmüş tereyağı
220 gram (1 cup) şeker
310 ml (1 1/4 cup) buttermilk*
1 yumurta
30 gram (1/3) cup hindistan cevizi
150 gram frambuaz
üzeri için;
2 yemek kaşığı iri rendelenmiş hindistan cevizi

Un ve tereyağını parmak uçlarınızla karıştırın. Şeker, buttermilk, yumurta, hindistan cevizi ve frambuazları ekleyin ve çatal yardımıyla karıştırın. Hamuru muffin kaplarına paylaştırın. Üzerlerine hindistan cevizini dökün, önceden ısıtılmış 180 derce fırında 20 dakika kadar pişirin.

*Buttermilk ülkemizde bulunmuyor. Belirtilen ölçüde, sıcağa yakın sütün içine 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip 10-15 dakika beklettikten sonra bunu buttermilk yerine kullanabiliriz.

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Seda görüntüleride çok güzel eminim tadıda öyledir.Benimde bu aralar en büyük takıntım cupcake denemeleri yapmak oluyor. Diğer tariflerinide merakla bekliyorum.
Sevgiler..
Selda

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba Sedacığım
Ellerine sağlık muffinler mükemmel olmuş.Mailin için çok teşekkür ederim.Çok güzel hazırlamışsın ama senden önce Tijen'den almıştım.O nedenle seninkini kullanamadım.Bloğuma hikayesini yazdım.
Yardımseverliğin için çok çok teşekkür ederim.
sevgiiler

Behiye dedi ki...

Sedacığım, bahsi geçen hindistan cevizi dediğin gibi irice rendelenmiş halde oluyor. Şekerlendirilmiş ve şekerlendirilmemiş olanları var. Ben muffin ve keklerimde kullanıyorum. Bizimkilerden farklı olarak nemli bir yapıya sahip olduklarından kekleri de nemli ve yumuşak yapıyorlar. Neyse uzattım sanırım:) Sonuçta bu ikili ve muffinler benim zaten favorilerim arasında. Ellerine sağlık, sevgiler.

ufukmutfakta dedi ki...

Seda, yine çok güzeller ve çok lezzetli görünüyorlar. Bu ara bende çeşitli muffin denemeleri yapmak istiyorum. Benim çocuklar kekden ziyade muffin yemeyi daha çok seviyorlar. Tariflerini sabırsızlıkla bekleyeceğim.

Adsız dedi ki...

Kitaptaki halini görmedim ama bence kesinlikle bu haliylede enfes görünüyor..Franbuazlar hafif ıslalıkta vermiştir..Amaannnn pek leziz pekkk...Ellerine sağlık Sedacan...

Adsız dedi ki...

sedacım epeydir bakma fırsatım olmamıştı çok güzel şeyler yapmışsın burada fırınıma güvenemediğim için istanbula döndüğüm gibi bu tarifi deneyeceğim.yazın ziyaretçi sayısı dahada artmış.bunda benimde katkım varmıdır bilmiyorum ama burada herkese seni anlatıyorum.sen harikasın öptüm.sevgiler

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor.....

Selcen Şenocak dedi ki...

Ellerine sağlık Seda nefis görünüyorlar sevgiler...

SEDA dedi ki...

Selda, Teşekkür ederim. Sanırım muffinlerden sonra sıra cupcakelere geliyor gibi :)

Cafe Gusto, rica ederim. Sonuçta bir logo bulmana sevindim önemli olan da buydu. Şimdi sabırsızlıkla etkinlikte ortaya çıkacak birbirinden güzel mezeleri bekliyorum.

Behiye, yabancı kaynaklardan tarifleri incelediğimde aslında malzeme açısından buralarda bulunmayan birçok şey çıkıyor karşıma ama alternatifleriyle idare ediyorum ben de :) Paylaştığın bilgi için teşekkürler.

Ufuk, bu kıvam benim hoşuma gitti. Aynı malzemelerle farklı çeşitler de oluşturulabilir aslında. Muffinler bana da bir kek diliminden çok daha cazip geliyor açıkçası :)

Burçin, çok teşekkür ederim canım. Aynen dediğin gibi içindeki frambuazlar hafif ıslaklık sağlıyorlar.

Sevgi abla, senin yorumlarını özlemiştim. Bu muffinleri çocukların da seveceğinden eminim. Reklamımı yaptığın için teşekkürler. Bu durumda artık dönüşte sana bir pasta yapmam şart oldu :)

Serinmavi, Almula çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Merhabaa
sitenizi yeni kesfettim ve bayildim tariflerinize.Emeginize ve ellerinize saglik.Özellikle muffinleri deniycem mutlaka ama bir sorum olucak kek un yerine normal un kullanilabilirmi?
Artik sürekli takipcinizim :)

Sevgiler
ebru

SEDA dedi ki...

Ebru, teşekkür ederim. Bu muffinler gerçekten yumuşacık ve lezzetli oluyorlar. Hatta bir defasında kakaolu kekun ile denedim eğer çikolatalı şeyleri seviyorsan bu şekilde de denemeni tavsiye ederim. Soruna gelince, iyi bir sonuç için kekun (ben sinangil marka kullanıyorum)kullanmanı öneririm ama eğer hiç bulamayacaksan normal una kabartma tozu ilave ederek yapabilirsin.

Adsız dedi ki...

Slm seda haniimmm:)
Tesekkürederim cevabiniza.Yurt disinda bulundugum icin ve 7 aydir buradayim bilmiyorum kekun bulunurmu burada, ki mutlaka vardir da ben bilmiyorum onun icin sormustum.Bu gün deniyorum muffini :) umarim yapabilirim...

sevgiler
ebru