15 Temmuz 2007
Limon Yıldızları
Onu mu yapsam, bunu mu yapsam diye diye hiçbirini yapamadan günü bitirmek üzereydim ki en sonunda limonlu kurabiyeleri yapmaya karar verdim. Boyut yayınlarının "Tatlılar" kitabında bulunan bu tarifi uzun zaman önce denenecekler arasına eklemiştim. Ama itiraf ediyorum ki etkinlik için bu tarifi seçmemde en büyük etken; kısa sürede kolayca hazırlanıyor olması. Çünkü bu aralar mutfağa gidip de birşeyler hazırlamak bana eziyet gibi geliyor.
Malzemeler
125 gram tereyağı (küp küp kesilmiş, yumuşamış)
125 gram toz şeker
2 yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
155 gram un
110 gram iri taneli mısır unu
üzeri için, pudra şekeri
Yağ ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta sarısı, limon kabuğu, un, mısır unu ekleyip karıştırın ve iyice yoğurun. Un serpilmiş yüzeye koyup 1 cm kalınlığında açın. Yıldız şeklindeki kalıpla parçalar çıkarıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. İsterseniz yıldızın uç kısımlarına birer arjantin şekeri batırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika ya da üzeri hafif sararıncaya kadar pişirin. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Servis etmeden önce kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Sedacım,
Mis gibi kokusu geliyor kurabiyelerinin buraya kadar...
Ellerine sağlık
Sevgiler
Müge
Merhaba Seda
Turkiye'deyken cok pisirirdimlimonlu yildiz kurabiyeler.Bana eski gunleri hatirlatti kurabiyelerin...
Ellerine saglik.
sevgiler ,duygu
Hmmmbu yıldızlar tam benim sevdiğim gibiler, böyle güzel bir tarif ile etkinliğe katıldığın için çok teşekür ederim. sevgilerle
sedacığım,
ellerine sağlık pratik ve güzel olmuşlar. ben de mutfağa girmekte güçlük çekiyorum son zamanlarda.yaz mevsiminden olsa gerek. sevgiler
Sedacım,
Yine süper bir fotoğraf ve harika bir tarif. Hayranım...
mısır unu ilginç geldi.denemeyi düşünüyorm.selamlar
Merhaba seda,
125 gr seker,110 gr un kac bardak eder..ve diger gr olculer vallahi bilemedim..Ozlem
Özlem, aslında herkesin evindeki bardak ölçüleri birbiriyle aynı olmayacağından gram, cup, teaspoon-tablespoon gibi ölçülere sadık kalarak bir tarifi uygulamanın en doğrusu olduğunu düşünüyorum. Ama sana yaklaşık olarak şu ölçüleri verebilirim:
155 gram un: 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı
125 gram şeker: 1/2 su bardağı
110 gram mısır unu: 1 su bardağından 2 parmak eksik
Yağ için ise 250 gramlık paketin üzerinde 50 gramlık bölmeler var buna göre miktarı ayarlayabilirsin.
Sevgili Seda bugun tembelligim uzerimde elimde bir fince kahveyle bloglari dolasiyordum ki sayfana ulastim:)) iyi ki de ulasmisim cunku harika tariflerin var
bu tembelligim senin mis gibi kurabiylerini yapmama engel olamadi
az once firindan cikardim sicak sicak bile olsa dayanamadim tadina baktim gercektende harika olmuslardi
paylasimin icin cok tesekkur ederim
gorusmek uzere
sicacik selamlar...:Nurcan
www.yenitadlar.blogcu.com
Yorum Gönder