Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



26 Haziran 2007

Truffle

truffles

Havalar o kadar sıcak ve bunaltıcı ki, canım ne birşey yapmak, ne de birşey yemek istiyor. Dün itibariyle ayağımı fena incittiğim ve ayakta duramadığım için de bu daha ne kadar böyle devam eder bilemiyorum. Ama blogu güncel tutmak istediğimden elimdeki resimlerle tarifleri eklemeye devam edeceğim tabi.

Kardeşimin pastasını yaparken tıraşlamadan kalan kek parçalarını dolaba kaldırmıştım. Yazlığa gitmeden önce bunları tüketmek için truffle yaptım. İlk anda pek ilgi gösterilmeyen truffları sıcaktan eriyip yayıldıkları için hemen buzdolabına kaldırdım fakat sonradan baktım ki buzdolabı her açılıp kapandığında birer birer eksildiler :)

Malzemeler

250 gram bitter çikolata
150 gram krema
100-150 gram kek

üzerine bulamak için;
fıstık tozu
kakao
pudra şekeri
çikolatalı pirinç patlağı

Kremayı küçük bir sos tenceresinin içinde ısıtın ve küçük parçalara bölünmüş çikolataları katıp eriyinceye kadar karıştırın. Robotta toz haline getirilmiş keki de ilave edin ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırarak birkaç saat bekletin. Bu sürenin sonunda iyice katılaşmış olmalı. Küçük bir kaşıkla parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Topları fıstık tozu, hindistan cevizi, kakao vs. bulayın.



Bu arada sevgili Nükhet Türkiye'ye gelmiş ve istediğim çiçek yapma setini dün bana ulaştırdı. Buradan ona bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

13 yorum:

ümran dedi ki...

Süper görünüyo bunlar ve şimdiye kadar gördüğüm en basit truff tarifi..Bişey sorucam..bu prinç patlağını nerden bulabilirim acaba??

SEDA dedi ki...

Limon, evet basit bir tarif :) Çikolatalı pirinç patlaklarını Eminönü, Nüans'tan aldım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Seda;
Benimde buzlukta parçalandığı için kullanamadığım, atmayada kıyamadığım bir parça kekim vardı.Ne yapsam diye düşünüyordum.Sizinki çok kolay hemen yapabilirim sanırım.Yanlız benimde bir sorum olacak.Evde krema yok, krem şanti ile olurmu? Olursa erimiş çikolatayı hangi aşamada koymalıyım?
Şimdiden teşekkürler, sevgiler.

SEDA dedi ki...

Müge, iyi ki atmamışsın bak lezzetli truflara dönüştürebilirsin hemen :) Krema yerine krem şanti kullanırsan aynı sonucu alabilir misin inan bilemiyorum. Ama deneyip görmek isterim diyorsan; benmari usulü erittiğin çikolataya, çırptığın krem şantiyi koyup karıştır ve kek kırıntılarını ekle. Denersen sonucu lütfen benimle de paylaş. Sevgiler

ufukmutfakta dedi ki...

Yine aynı şeyleri yazacağım ama yazmadan da içim rahat etmeyecek. Bir çok truffle resmi gördük hepside güzeldi ama bunlar inan muhteşem ve kusursuz görünüyor, ellerine sağlık....

eliff dedi ki...

gecmis olsun sedacim , umarim bir cabuk iyileşirsin. çok güzel görünüyor trufflar, ellerine sağlık. sevgiler7kurabiyee

SEDA dedi ki...

Ufuk, senin yorumların beni çoook mutlu ediyor, çok teşekkür ederim.

Elif, sağol canım. Bugün biraz daha iyi gibi ama tabi hala yürürken zorlanıyorum. Teşekkürler...

Selen dedi ki...

Sedacığım çok geçmiş olsun canımmm..
Bu arada ben de kardeşinin doğumgünü pastasından istiyorum :) Ablam yok ki şöyle marifetli yapsın bana... Çok öptüm

sevdamavisi dedi ki...

Sedacığım,
ellerine sağlık bu kadar güzellerini görmemiştim sanırım. sevgiler

Adsız dedi ki...

Benimde www.afyonyemekleri.com yöresel yemek tariflerim var değerli yorumlarınızı beklerim.

SEDA dedi ki...

Selen, çok teşekkürler canım. İstediğin pasta olsun, nezaman istersen :)

Sevdamavisi, blogu olan birçok arkadaşımız denedi sanırım trufflardan ve hepsi de birbirinden güzeller. Benimkileri de beğendiğin için teşekkürler :)

Havva, siteyi ayrıntılı olarak inceleyeceğim. Başarılar diliyorum.

Nukhet dedi ki...

Seda

Ellerine saglik cok guzel olmus truflarin. Seti de gule gule kullan. Senin o guzel zevkinle yaptigin pastalarini bekliyoruz artik. Sevgiler

Adsız dedi ki...

meraba ben krema yapmayı bılmıyorum ama:(