05 Temmuz 2007
Nohut Salatası
Yazlığa gidince bir süre internetten dolayısıyla blogumdan uzak kaldım. Ama yeni tarifler deneme, fotoğraflarını çekip buraya ekleme fikri sürekli kafamda dolaşıyor. Sıcaklar her nekadar mutfakta zaman harcamayı zorlaştırsa da direnip birkaç birşey yapabildim. Bunlardan bazıları daha güzel resimlenmek adına tekrar yapılacaklar ve ilerleyen zamanlarda mutlaka buradaki yerlerini alacaklar.
Annemin, elinin altında hazır bulunsun diye haşlayıp derin dondurucuya atmak üzere olduğu nohutların bir kısmını kullanarak nohut salatası yaptım. Dolaptaki basit malzemelerle hoşumuza giden bir salata oldu. Ama resmini çekip bilgisayara aktardığımda en başından beri aklımda olan soğanı eklemeyi unuttuğumu farkettim. Siz unutmayın derim :)
Malzemeler
haşlanmış nohut
domates
kırmızı biber
maydanoz
taze nane
yeşil biber
zeytinyağı
limon
tuz
pul biber
ve tabi soğan :)
Domatesi, biberleri, soğanı doğrayın. Nane ve maydanozu ince kıyın. Bunları nohutla birlikte karıştırın. Tuz, pul biber ekleyin. Üzerine zeytinyağı, limon suyu gezdirin. Tadını çekmesi için bir süre dolapta bekletin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Kızlarrr yeni bloğum açıldı.Hepinizin ziyaret ve yorumlarını bekliyorum.
www.pastarda.blogspot.com
Sedacığım, ben bakliyatların yemeğini yemekte zorlanan biri olarak nohut salatasını çok sevdiğimi söyleyebilirim. Ellerine sağlık.
Fotoğrafları güzel Sedacım... Hoşgeldin ve ellerine sağlık. Nohutu çok severim ben. Salatası da güzel olmuştur eminim ki.
Sevgiler
Pastarda, blogun hayırlı, uğurlu olsun.
Defne, ben de sevdim valla bundan sonra sık sık yaparım heralde :)
Selen, teşekkür ederim canım. Bir dene bakalım sen de beğenecek misin :)
merhaba ; birşey sormak istiyorum bu nohutu nasıl haaslıyoruz. önceden suda falan bekletecekmiyiz ve kac dakıkada haslanır nohutlar..
Bu işlerde biraz yeniyimde beni aydınlatırsanız sevinirim
Basarılar :)
Anonim, ismini yazarsan hitap etmesi bu kadar tuhaf gelmeyecek bana :) Evet nohutu haşlamadan önce 1 gece suyun içinde bekletiyoruz. Ertesi gün nohutu haşlamak için; eğer düdüklü tencere kullanılacaksa 10-15 dakika, normal tencere kullanılacaksa 30-40 dakika kadar pişirilmeli. Biraz fazla pişerse hemen dağılabileceğinden sık sık kontrol etmekte fayda var, aklında bulunsun :)
Yorum Gönder