08 Mayıs 2007
Annemin Rulo Böreği
Dün akşam otururken birden anneme dönüp "Yarın poğaça, kısır... hazırlayıp çay keyfi yapalım" dedim. Çayla pek aram olmadığından annem buna biraz şaşırsa da ertesi güne fikrimin değişeceğini düşündüğünden emindim. Ama sabah, fikrim sabitti :) Ben klasik şeylerle uğraşırken, annem de eskilerden bir tarifini yaptı. Doğrusu daha önce yediğimi hatırlamadığım bu börek çok hoşuma gitti. Bir daha unutulmaması için hemen bloga ekliyorum. Annem bu böreğin, ıspanaklı, mantarlı... vs farklı harçlarla da çok güzel olacağını eklememi istedi.
Malzemeler
3 yufka
1 çay bardağı süt
2 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Kıyma harcı;
1/2 kg kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
pulbiber
maydanoz
kimyon
(kıyma yağsız olursa bir miktar sıvı yağ)
- Kıymaya soğanı küçük küçük doğrayın. Salça ve baharatları ilave edin.
- Tereyağını eritin. Süt ve yumurtayı da ekleyip karıştırın.
- Tepsiyi yağlayın. Yufkanın ilk katını düz olarak tepsiye yayın. Sütlü harçtan biraz dökerek yufkayı ıslatın. İkinci yufkayı buruşturarak, sonuncuyu yine düz olarak yayın ve en üste kıymayı her tarafına gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz rulo yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Himmm.. gercekten degisikmis, rulo borek.. AKlimizda bulunsun :)
sedacım gerçekten çok pratik ve pide lzzetndeydi.Annenden öğrenilecek çok şey var ama onun kırdığı yumurtanın bile lezzeti farklıdır.Ellerinize sağlık.
pek güzelmiş pek.. hımmm.. elinize sağlık, nefis!
gorki
Sedacim
Ellerinize saglik. NE guzel anneyle cay keyfi. Sevgiler
Yorum Gönder