15 Ocak 2007
Pirinçli Pasta
Ocak ayının etkinlik konusunu sevgili Sonia pirinç olarak açıkladığında şöyle bir düşündüm ne yapabilirim diye ama pirinç kullanarak yapılabilecek değişik birşey gelmiyordu aklıma. En sonunda salata türünde, soğuk, sebzeli bir pilav yapmaya karar verdim ama çok da bilinmeyecek farklı bir yemek olmayacaktı bu yüzden de içime pek sinmedi,vazgeçtim. Çünkü benim için etkinliğin anlamı, herzaman kullandığımız sebze yada meyveden farklı birşeyler ortaya çıkarabilmek demek. Bunu annemle paylaştım şöyle yapalım böyle yapalım derken pirinçli pasta tarifini oluşturduk. Fikir olarak iyiydi ama daha önce pirinçli bir pasta yemediğim için tadının nasıl olacağı konusunda bir fikrim yoktu. Pastayı tamamlayıp tadana kadar da tedirgindim ama sonuç çok beğenildi. Etkinlik olmasaydı herhalde piriçten bir pasta yapmak hiç aklıma gelmezdi. Bu sayede artık pirinçli iyi bir pasta tarifim var ve eminim çok güzel nice tarifler öğreneceğim etkinlik sayesinde.
Malzemeler
2 paket eti burçak büskivi
80-100 gram tereyağı
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı pirinç
6 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
300 gram çilek
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı çikolata rendesi
Bisküvileri robotta un haline getirip, eritilmiş tereyağını ekleyin,karıştırın ve kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yayın.Buzdolabına kaldırın.
Sütü, yıkanmış pirinci, şekeri, vanilyayı tencereye koyup pirinçler iyice şişene kadar pişirin. Hem soğuması hem de pirinçlerin parçalanması için robotta 2-3 dakika çekin. Kelepçeli kalıbın etrafına dilimlenmiş çilekleri dik olarak dizin ve pirinçli karışımı kalıba dökün.
Buzdolabında bekletin. Üzerine dilimlenmiş çilekleri dizin. 1 çay bardağı soğuk sütle çırpılmış krem şantiyi dökün. Rendelenmiş çikolatayla kaplayın ve benmari usulü eritilip şekillendirilmiş beyaz çikolata ile süsleyin.
*** Pastayı akşamdan yapıp, krem şanti ve meyvesini ertesi gün hazırladım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
35 yorum:
Sedacım ellerine sağlık, bu pasta çok güzel görünüyor, etkinlik sayesinde yeni tarifler deneme fırsatımız oluyor:)www.blogcu.com/pembeli
sedacığım ellerine sağlık adı ilginç gelsede tadı güzel sanırım ben süslemelerine bayıldım :)
Seda ne yazacağımı bilmiyorum çünkü pastanın görüntüsünü ve tadını anlatacak kelime bulamıyorum.Çok sıkı rejimdeydim ve bir çatal almak yeterli olur sanmıştım :-(((Senin yüzünden rejimim bozuldu..:-) Ellerine sağlık...
Bakalim Nesrin ne yapmis pirinc etkinligi icin diey merakla sayfana geldim ve mest oldum goruntuyle :)
Ellerine saglik cok guzel olmus!
Pasta aklimi basimdan aldi Nesrin e nerden cikti????
Kusura bakma SEDA'cim yaslilik iste :)))
Sevgiler
Pembeli, haklısın..Hem yeni tarifler öğrenmek, hem de kendimizi geliştirmek için gerçekten çok iyi oluyor etkinlikler.
Sedacım, teşekkür ederim :)
Zeynep, rejimini bozduğum için üzgünüm ama pastanın beğenilmesine çok sevindim :)
Lama, bir an başka bir blogun yorumlarını mı okuyorum dedim kendi kendime... çok hoşsun vallahi :)
SEDACIM TARİFLERİNİ HAYRANLIKLA VE TAKDİRLE TAKİP EDİYORUM.FIRSAT BULDUKÇA DENİYORUM AMA BENAN YİNE 100 PUAN SEDA ABLAMIN DİYO...BEN NERDE YANLIŞ YAPIYORUM.
Oooo pek leziz bir pasta olmus. Hem gorunumu acisindan, hem de lezzeti acisindan! Ellerine saglik.
Seda'cım :)
pasta nefis görünüyor...Pirinç ezilince nişasta kıvamı vermiştir diye düşünüyorum pastaya.Sütlaçta da öyle olur ya.Farklı bir tarif olmuş.Ellerine sağlık :)
Pasta cok guzel gorunuyor, suslemelere bayildim. Ellerine saglik.
seda harikasin! bu ne yaraticilik...
çok seviniyorum farkli tariflere. çogumuz pirinci sadece pilavda düsünebiliyoruz çünkü. oysa ondan neler yaratilabilir. pirinç unu da pirinçli bir malzeme olduguna göre o da göz önüne alinabilirdi ya...
ellerine saglik!
tijen
Yaptın yine yapacağını :). Pasta diliminin olduğu fotoğrafta takılı kaldım :P. Sedacığım, harika görünüyor, ellerine sağlık!
süper olmuş . hatta pirinçli cheesecake yapalım derim. sen ne dersin? ellerine sağlık seda...sevgiler...ayşem
Seda'cığım,
Tatlım çok güzel ve bir o kadarda değişik bir tarifle bizleri mutlu ettiğin gönülden teşekkürler tatlım.
Bende diğer arkadaşlar gibi mest oldum ne yazacağımı bilemiyorum.
Bu tür etkinlikler olmasa böyle güzelliklerle kimbilir ne kadar geç karşılaşacaktık.))
Tekrar tekrar ellerine güzel gönlüne sağlık tatlı Seda'cım..
Sevgin bol olsun..
Seda hanım pastanız harika olmuş ellerine sağlık. Çok yaratıcısınız
Sevgi Abla, estağfurullah...Senin yaptığın herşey çok şık ve lezzetli oluyor.Benan'a da yaptıklarımı beğendiği için çok teşekkür ediyorum ve öpücüklerimi gönderiyorum :)
Berceste, teşekkürler.
Nilay, evet pirincin o özelliği sayesinde koyulaştırmak için hiçbirşey ilave etmeye gerek kalmıyor.
Ayşenur,teşekkür ederim..
Tijen, güzel yorum için teşekkür ederim. Pirinç ununu kullanmak aklıma geldi ve bir dergiden kurabiye tarifi denedim ama sonuç hüsran oldu maalesef ben de kendi tarifimi kendim oluşturdum :)
Defne, dilimlerken üzerindeki rendelenmiş çikolatalar biraz pirinçli kısma bulaşmış.bu görüntü beni rahatsız etmişti ama buna rağmen beğenilmesine sevindim :)
Ayşem, harika bir fikir :)
Gül, teşekkürler canım...Gerçekten etkinlik olmasa herhalde bu pastayla hiç tanışamazdım :)
Özlem, teşekkür ederim.
İnanılmaz güzel bir pasta, diğer tüm tarifleriniz gibi, ellerinize emeğinize sağlık..sevgiler
seda çok hoş olmuş bu pasta ellerine sağlık..selamlar..
Sevgili Seda,yemek etkinliğiyle ilgili olarak seninle ayni şeyi düşünüyorum.Bu yüzden çok hoşuma gidiyor,etkinlikler..
Pastana gelince ne güzel olmuş.İnsan denemeden böyle bir tat olacağını tahmin edemiyor değil mi?Ellerine sağlık...
Sevgiyle,nanelimon.
Sevgili Seda,
pastana bayıldım ellerine sağlık. sitendeki diğer tarifler de çok güzel
Harika görünüyor. İlk başlığı görünce şaşırdım ama görüntü muhteşem. Ellerine sağlık.
Ben bittim bu pastaya ... keşke şöyle bir dilim kapıp kaçsam :)
Ellerinize sağlık.
http://misss.blogcu.com
Hatice, Süheyla teşekkür ederim.
Münevver, bakalım bu etkinlikler bize daha neler yaptıracak? :)
Sevdamavisi, teşekkürler.
Tulosh, haklısın.Pirinç deyince dolma ve pilavlar geliyor akla da ondan pastada ismi biraz yadırganıyor :)
Zerrin, beğenmene sevindim.Ama kaçmana gerek yok ben sana ikram edeyim :)
Yaratıcılığına sağlık canım, kısıtlı lezzetler çıkacağı düşünülsede sonuç ortada.. Yaratıcılığın asla sınırı yok.. Ellerine ve emeğine sağlık..Selam ve sevgilerimle..
waaaw super olmus sedacim.
Merhaba Sedacım, harika bir pasta ne güzelde süslemişsin. Ellerine sağlık selam ve sevgiler..
Seda'cim korkarim ki sen yakinda pastaci sed diye anilican:zra yaptigin tatli pastalar harika olmaua basladilar.Ne diyosun bu ise:)
Sedacığım merhabalar canım. Pirinçli pasta ne ilginç olmuş. Görüntü ise senden beklenilen kalitede. Eminim çok lezzetlidir.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Seda, çok güzel ve farklı bir tarif. Ayrıca süslemeside yine harika. Kısacası yine farklı, yine özenli, yine çok güzel.Ellerine sağlık
bravo gercekten seda harikasın.. cok guzel gozukuyor.. ellerine saglik
Güzel yorumlarınızla tariflerimi oluşturma konusunda kendime güven geldiğini söylemeliyim :) Teşekkür ederim...
nnee pirinçli miii???acayip bir pasta ve süper tadı vardır umarım.Bana da beklerim ssizin sitenizden kolay kolay tarifler buldukça annemden izin alarak yapıyoruummm:)www.melisteninciler.blogcu.com
selam, bu tarifinizi gorunce yorum yazmak istedim. burda hollandada pirincli pasta turu birsey var, ben ona hastayim, cok sik alir yerim. aceba sizinkide onami benziyorki diye dusundum. eminim cok lezzetlidir, cunku ben o behsetigim pirinc pastasina hastayim. sizinde ellerinize saglik, hayirli cumalar.
Merhabalar blogunzuza bugün tesadüfen rastladım ve inanılmaz hoşuma gitti tebrik ediyorum,estetik olarak da içerik olarak da fevkalade..
Bu pastanızı mutlaka deneyeceğim..
Sevgiler
Ellerinize sağlık.Tariflerinizi hayranlıkla takip ediyorum.Bu pastayı görür görmez denenecekler listesinde ilk sıraya koymuştum.Ve doğru yaptığımı, aldığım sonuç çok iyi olunca daha iyi anladım.Başta tereddütlerim olsa da sonu güzel bitti.Denemeyenlere mutlaka tavsiye ediyorum.
Yalnız küçük bir sorum var.Ben taban için belirttiğiniz ölçüde burçak ve yağ kullandım fakat pastayı servis yaparken zorlandım.Tabanı dağılıyordu biraz.Bunun için ne yapabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Yorum Gönder