Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



31 Ocak 2007

Hakkımda Birkaç Şey...

Bugünlerde bloglarda yayılan kendini daha fazla tanıtma oyununda Aslı'nın beni işaret etmesi ile sıra bana geldi.

En sevdiğim;

Yiyecek: Makarna, Çilek, Çikolatalı Pasta
Mevsim: Yaz
Çiçek: Sarı Güller
Kitap: Başucumda Müzik

Bunların dışında...

- Güzel Sanatlar Fakültesi'ne girmek istemiştim lise biterken. Çizim dersleri alıp, sınavlara katıldım ancak kazanamayınca daha ciddi konulara yönelip Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okudum. Sonra resim çizmeyi bıraktım. Aslında bazen tual, boyalar filan alıp bunlarla haşır neşir olmak istiyorum ama şu zaman, bu zaman derken bir türlü başlayamıyorum. Sanırım herşeyi erteliyorum...

- Olmasını istediğim birşey, düşündüğüm zaman içinde ve istediğim şekilde gerçekleşmezse benim için artık önemini yitiriyor. Yani hırslı değilim.

- Market alışverişlerimde mümkün olduğunca barkodlara bakıp 869... diye başlayan yerli üretimleri tercih ediyorum. Çünkü belli dış kaynaklara giden paraların bir gün bize zarar vermek için kullanılacağına dair paranoyalarım var.

- Yemek ve pasta konusunda çok bilgi sahibi olmak istiyorum. Hiçbir kaynağa bağlı kalmadan bunun içine şu malzemeden, şu kadar koyarsak, şöyle bir sonuç verir formülünü oluşturabilecek kadar bilgili :)

Aklımdan birçok şey geçiyor ama galiba bu kadarı yeterlidir.

10 yorum:

LaMa dedi ki...

Demek yemeklerindeki estetik ta liseye dayaniyor :)

Yerli mali kullanimi konusunda sonuna kadar haklisin! Burada mecbur yabanci mallari kullaniyoruz ama Turk urunlerini mumkun mertebe -pahali da olsa- tercih etmeye calisiyorum...
Sevgiler
not:dolapta muzlu cikolatlai pasta var, gel bir dilim ye istersen :)

Unknown dedi ki...

Seda'cim hani br kac madde daha:)neyse bunada sukur.Bende kendimi anlatirken zorlandim.Ama cikti birkac madde...Hadi kalsaglicakla arkadasim...

Adsız dedi ki...

sevgili sedacım sanırım unuttuğun birkaç madde daha var.yeteneğin,zevklerin,merhametin,alçakgönülülüğün,inançların,zarafetin unutulacak özellikler değil,dolayısıyla mütevaziliğinde ön plana çıkıyor.Çok tatlısın öpüyorum.

Defne dedi ki...

Sedacığım, 869.. konusunda ben de dikkat etmeye çalışıyorum alışverişlerimiz sırasında.

Resim konusunda keşke ertelemesen planlarını. Babam da müthiş bir yetenek ve bunu yıllardır biliriz. Ama hiç düşmedi üzerine. Onun elinden çizilmiş annemin bir portresi var sakladığım, şimdilerde odamın duvarında asılı.

Kereviz salatana bir türlü yorum bırakamamıştım. Muhteşem olmuş, ellerine sağlık canım arkadaşım.

Adsız dedi ki...

Sedacım, seni dinlemek keyifliydi. 869.. konusunu senin sayende bende dikkat etmeye çalışacağım. Verdiğin bilgi için teşekkür ediyorum. Bende beklerim, uğramıyorsun bayağıdır:(

SEDA dedi ki...

Lamacım, öncelikle yemeklerimi estetik bulduğun için teşekkür ederim canım. Senin yurtdışında bulunman, doğal olarak oradaki malları kullanmanı gerektirir ama inan burada birçok insan buna hiç dikkat etmiyor hatta umursamayıp yabancı markalı ürünleri tercih ediyorlar hem de hemen hemen hepsinin Türk malı alternatifleri bulunuyorken...
Valla ne yalan söyliyeyim pasta teklifini geri çeviremiycem :)

Gülenaycım, daha uzasaydı sıkıcı olur diye düşündüm, uzatmak istemedim. Devamı sonraya kalsın :)

Anonymous, bir başkasının gözünden Seda'yı bu kelimelerle tanımladığın için teşekkür ederim.Ama bunlar hangi gözlerdi? :)

Defnecim, inan çok hoşuma gitti. Babanın elleriyle çizdiği anne portresi, her yönüyle nekadar kıymetli bir resim...Ben uzun zamandır resim çizmiyorum bilmiyorum ileride duvara asılacak kadar iyi birşeyler çıkar mı? :) Kereviz salatası için teşekkürler canım, sevgiler.

Nazifecim, 869 konusuna bundan sonra dikkat edeceğin için teşekkürler.Buradan okuyan 5 kişinin aklında kalsa bile bence kardır... Aslında ben sana hergün uğruyorum ama haklısın yorum bırakmadığımdan bunu bilemezsin.Bundan sonra uğradığımı farkettiricem :)

Adsız dedi ki...

Sedacım seni biraz daha yakından atnımak güzeldi canım bu bloglar arası oyun oldukca iyi oldu :) bu arada benide merak ediyorsan bloğuma beklerim canım :) görüşürüz sevgiler.

umran dedi ki...

seni taniyip kendimden bir seyler bulmak guzel sedacim:)
sevgiler

Nilüfer dedi ki...

Sedacım, ne güzel resim merkını ertelemesen keşke, benim de annem yapar, bir kaç tane yağlı boya tablosu da var. Ben bir ara sadece zevk için defter alıp karakalem manzara çiziyordum insan acayip rahatlıyor, tüm dünyadan uzaklaşıyorsun.

Sevgiler

SEDA dedi ki...

Susam,ziyaretine geldim ve beni güzel,gülen yüzünle karşıladın.Seni de tanımak güzeldi :)

Ümran,ortak yanlarımızın olması ne güzel :)

Nilüfer, çok haklısın...İnsan resim çizerken sıkıntılardan uzaklaşıyor. İnşallah en kısa zamanda gerekli malzemeleri alıp çizmeye başlayacağım :)