Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



15 Aralık 2006

Lorlu Kabak

lorlu_kabak

Sevgili Vildan'ın etkinlik konusunu öğrendiğimden beri kabakla ne yapabilirim diye düşüne düşüne etkinlik günü geldi. Aslında bir ara balkabağını kullanarak güzel birşeyler tasarladım ama bir türlü vakit bulup deneyemedim. Blog dünyasında geçmişim çok değil ama etkinlik için birşey yapmamak beni rahatsız etti sanki. Akşamüstü markete gidip kabak, peynirciye uğrayıp lor aldım ve alelacele birşeyler yaptım. Çok pratik ve kabak severler için denemeye değer bir tarif çıktı ortaya.

Hava kararmadan resmini de çekeyim diye acele ettiğimden ölçüleri biraz düşüncesizce kullandım. Yani kremayı fazla, yumurtayı az koydum. Ben yine de kullandığım ölçüleri yazacağım. Eğer piştiğinde daha birbirine yapışık olsun isterseniz; kremanın yarısını, yumurtanın 2 katını kullanın derim.

Malzemeler

3 kabak
1 kutu krema
250 gram kaşar loru
2 yumurta
dereotu
tuz
kaşar peyniri rendesi

Kabakları küp küp doğrayıp haşlayın. Bir kasede loru, yumurtayı karıştırın. Krema, dereotu ve tuz ekleyin. Haşlanmış kabakları da ilave edip bütün malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra hafif yağlanmış ısıya dayanıklı bir kaba koyun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini dökün ve önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

17 yorum:

LaMa dedi ki...

Ilk yorum benden olsun ,tarifname puanimi isterim :D
Yine degisik ,guzel bir tarif sunmussun bizlere,
ellerine saglik

Nukhet dedi ki...

Kabak yemeklerimiz birbirine benzemis canim.bir dahakine desenin tarifini deneyecegim. Sevgiler.Eline saglık

Hulya dedi ki...

senin hizli ve acelece yaptigin tarif ve resim boyle guzelse:)ben begendim,ne ola puan mi dagitiliyor?bende isterim ozaman.

Ayşenur dedi ki...

Acaba seda ne yapmis etkinlik icin diye merakla actim siteni. Yine guzel bir fotografla karsilastim. Dereotunun ortasindaki kiraz domates, kusyuvasinda bekleyen bir yumurtaya benziyor:) Cok sevimli:) Ellerine saglik!

munevver dedi ki...

Sedacığım,ne güzel bir yemek olmuş.Eline sağlık.Kaşar lorunu ben de çok seviyorum.Lezzetli bir şey..

Bu arada ben yoktum birkaç gün.Anne ve babanın yıldönümünü şimdi gördüm.Ailece hepinize mutluluklar diliyorum.
Sevgiyle,nanelimon.

Adsız dedi ki...

Merhaba Sedacım eline sağlık görüntüsüyle harika bir lezzet olmuş bu etkinlikler satesinde yeni lezzetlerle buluşuyoruz ne güzel :) bende bu etkinlikte yeni sitemin açılışını yaptım senide beklerim linklerine eklersende çok mutlu olurum sevgiler.
Özlem Özge
www.pastacikiz.com
www.blogcu.com/susam

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık Seda'cım harika görünüyor bende aranıza yeni katıldım görüşmek üzere sevgilerimle kirazdali.blogspot.com

SEDA dedi ki...

lama,puanlar feda olsun :) teşekkürler.

nükhet,haklısın benzemiş yemekler :)

hülyacım, aslında bu tarif aceleye geldi diye pek içime sinmediğinden yayınlamakda tereddüt etmiştim ama yaptığımı beğenen annemin ısrarıyla paylaştım.bu arada yaptığın kabaklı tatlıyla iyi bir puan hak ediyorsun sen :)

ayşenurcum,teşekkür ederim."seda ne yapmis etkinlik icin diye merakla actim siteni" cümlen doğrusu çok hoşuma gitti.ve bu benzetmelerine de bayılıyorum :)

münevver,peynirin her çeşidini yemediğim için peynir kullanılan yerlerde kaşar lorunu tercih ediyorum ve gerçekten çok lezzetli birşey.güzel dileklerin için de teşekkürler.

özlemcim, yeni siten hayırlı uğurlu olsun eminim çok güzel pastalar yapacaksın.merakla bekliyorum.

kiraz,teşekkür ederim.hoşgeldin,hayırlı olsun..

Defne dedi ki...

Sedacığım, geç de olsa yazabiliyorum sonunda. İşler başımdan aşkın bir halde yetişmeye çalışıyorum herşeye :) Ben de Ayşenur gibi merakla tıklıyorum blogunu.

Yine pratik ve güzel bir tarif, ellerine sağlık!

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Sevgili Seda,
Eger acele yemek buysa, digerleri nasil olur bilmem.
Cok güzel ellerine saglik. Sevgiler Sonia.

İpek Kuscu dedi ki...

Kenar desenini kaldırmışsın ,şimdi çok daha güzel gözüküyor resimlerin.Ben o zaman sana bunu söylerken çekinmiştim biraz .

LaMa dedi ki...

Kenar resmini kaldirdigini farketmemistim, acikcasi ben cok seviyordum onu. Karizmatik bir imza gibiydi :) Bu hali de guzel ama :)

*Ra dedi ki...

Seda merhabalar. Çok nefis görünüyor Lorlu kabak. Lakin kaşar lorunu ilk defa duydum. Ahh kendimi kötü hissettim. Bizim marketlerde öyle bir şey yok galiba. Olsa muhakkak dikkatimi çekerdi.
Eminim çok güzeldir. Görüntü harika. Ellerine sağlık canım.
Muhabbetle...

SEDA dedi ki...

defnecim,allah kolaylık versin ama gördüklerimden aniden yaptıkların bile harika görünüyorlar.

sonia,beğenmiş olmana sevindim çünkü görüntü benim pek içime sinmemişti aslında.

çilek,söylediğini dikkate aldım sadece :)

lama,bak aklım karıştı şimdi..desenli mi olun,desensiz mi?nasıl karar vericez? :)

ebru,belli isimlerle ayrılmış günlere biraz karşıyım.yani eğer dostluk varsa, bu bir güne sığmaz,bir mesajla belli edilmez ama mesajın sana dönecektir.teşekkürler.

titolo,teşekkürler.kaşar loru diğerine göre daha lezzetli tek bildiğim farkı bu :)dikkat etmemişsindir yoksa eminim bulursun peynircilerde.

one ben bir sey dedi ki...

Sedacığım,
annemin vefatı dolayısıyla bırakmış olduğunuz nazik mesaja teşekkür ederim sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Canim ellerine saglik...ben o domatesi yesem:))

SEDA dedi ki...

candan,rica ederim.umarım toparlamışsındır biraz.

gülenaycım, buyur ye :)