Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



09 Ocak 2011

Domates Soslu Sebze ile Akdeniz Levreği

levrek

Tam 1 hafta önce!

İglo'dan gelen ürünleri değerlendirerek bir yemek yapmaya karar verdim. Pazar günü balık yemek için en uygun gündü ya, Akdeniz Levreği ile bir tarif oluşturup kısa sürede yemeğimi hazırladım. Tadına bakmak için sabırsızlanarak fotoğrafları da çektim. Yemeği bir güzel yedim ve aceleyle fotoğrafları bilgisayara yükledim. Akşama doğru tarif ile birlikte yayınlanırım deyip dışarıya çıktım. Geldiğimde yorgun olduğumdan bu işi ertesi güne bıraktım. Ertesi gün de, bir sonraki güne derken tam 1 hafta olmuş. Ve ben bunu hep yapıyorum. Bu miskinlik yüzünden bir sürü tarif ve fotoğraf ne zamandır yayınlanmayı bekliyorlar.

Neyse, şimdi gelelim yemek hakkındaki düşüncelerime;

İglo'nun yeni ürünü olan Akdeniz Levreği'nin çok pratik ve lezzetli olduğunu daha önce sevgili Tijen'den defalarca dinlemiş, paylaşılan yazılardan da okumuştum. Fakat tecrübe etmek başka tabi...

Öncelikle çalışan hanımlar ve akşam yemeğini kendi hazırlayan beyler için müthiş bir ürün olduğunu söylemeliyim. İşten çıkıp eve geldiğinizde 15 dakikada hazır olan ve son derece lezzetli bir yemeğe hayır diyebilir misiniz?

Özel sosu içerisinde marine edilmiş, doğru yöntemlerle dondurulmuş, kısa sürede hazırlanan İglo Akdeniz Levreği'ni yine İglo bezelye ve mısırını da kullanarak hazırladığım karışım ile birlikte doğrusu ben çok beğendim ve sizin de denemenizi tavsiye ediyorum.


Malzemeler

1 paket İglo Akdeniz Levreği (pakette 2 parça balık var)
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 soğan
2 domates
2 yeşil biber
1 çay bardağı İglo Bahçe Bezelyesi
1 çay bardağı İglo Mısır
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber

süslemek için;
Taze biberiye
Limon dilimleri

- Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Biber salçasını ekleyerek kavurmaya devam edin.

- Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve soğanlarla 1 dakika kadar soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğradıktan sonra soğana ekleyin. Kısık ateşte domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

- Bezelye ve mısırı ilave edip 5 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.

- Diğer tarafta derin dondurucudan çıkardığınız İglo Akdeniz Levreği'ni poşetiyle birlikte kaynayan suda 14 dakika pişirin.

- Hazırladığınız soğanlı karışımı servis tabağına yayın. Levrekleri poşetinden çıkartıp karışımın üzerine yerleştirin. Biberiye ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

7 yorum:

sevda dedi ki...

süper bir görüntü.ellerinize sağlık.sevgiler.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

"Defalarca" derken:)))))

Nefis anlatmış ve hazırlamışsın canım...
Gerçektende söylediğini kadar varmış. Çok güzel ve çok pratik bir tarif.
Çok sağlıklı dememe gerek varmı:)))

Ellerine sağlık Sedacım

sevgiler

Mutfak Havlusu dedi ki...

sizi çok iyi anlıyorum.Bende fotoğrafları yüklerken eğer vaktim varsa yazılıcak kısımları da yazmaya çalışıyorum arıtk ve sadece yayınlamak kalıyor bana:)
bugünlerde 10 sınav ile uğraştığım için sadece 5-10 dakika buralara uğruyorum canım şu an portakallı bir kurabiye istese dahi yapacak vakit yok:)
bu sebeple sizin kadar şanslı değilim taslakta boşaldı en azından sizde fotoğraflar düzenlemeler hazır şeyler bekliyor..Kolaylıklar dilerim,ellerinize sağlık bu güzel lezzet için.

ezginame dedi ki...

selamlar sitenizin ismi dikkatimi cekti ve uğradım iyiki uğramışım güzel ttarifleriniz var ellerinize sağlık balığa bayılırm:))sevgiler

evatolyesi dedi ki...

Ellerinize sağlık bizde de balık hep pazar günü pişer:)
Sevgilerimle

SEDA dedi ki...

Sevda, teşekkür ederim.

Tijen, defalarca derkeeennn, e öyle ama :D Beğenmene gerçekten sevindim. sevgiler

Zeynep, aslında fotoğraflarla birlikte yazıları da biriktirmek iyi fikir ama, benim için zor gibi :) Sana sınavlarında başarılar diliyorum.

Ezgi, iyi ki uğramışsın bence de. Böylece ben de seni tanımış oldum. herzaman beklerim :)

Evatolyesi, sanırım bir çok evde balık yeme günü; pazar :)

dokuzuncubulut dedi ki...

Çok pratik ama göz alıcı sunumu ile harika bir tarif olmuş, sevgili Seda.
Ellerine sağlık.