Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



16 Kasım 2010

Çikolatalı Bavarois

çikolatalı bavories

Dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama tatlı birşeyler yapmaya kalkıştığımda hep içine çikolata katabileceğim tariflere yöneliyorum.

Çikolatanın eriyişini izlemeyi, ortaya çıkan parlaklıkla yayılan o nefis kokuyu duymayı ve kenarından küçücük sıyırıp damağımda çikolatayı hissetmeyi çok sevmem buna sebeptir sanıyorum.

Bayram için klasik tatlıların dışında bu sefer, küçük şık bardak yada kaselerde misafirlerinize sunabileceğiniz bir tatlı alternatifi sunmak istiyorum size, yani çikolatalı bavarois'leri...

Çikolata ve kremayı buluşturup biraz buzdolabında soğutunca ortaya kadifemsi bir lezzet çıkıyor. Bir porsiyonun asla yetmeyeceği, tadına doyumun zor olduğu, son derece pratik de bir tatlı bu.

Bayramda sevdiklerinizle paylaşmaya değer diye düşünüyorum.

Değinmek gerekir ki; çoğu soğuk tatlıda yumurtalar karışıma çiğ olarak eklenir ve herhangi bir ısı görmediğinden benim gibi bu konuda hassas olanlar için pek de cazip sayılmazlar. Oysa bu tarifte yumurta sarıları akıllarda soru işareti bırakmayacak kadar ısı görerek çiğlikten kurtuluyorlar.


Malzemeler

250 gr bitter çikolata
375 ml süt
4 yumurta sarısı, oda sıcaklığında
80 gr tozşeker
1 yemek kaşığı toz jelatin
315 ml krema

üzeri için;
çikolata rendesi

- Çikolata ve sütü küçük bir sos tenceresine alın ve orta ateşte karıştırarak eritin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.

- Yumurta sarıları ve şekeri karıştırıp sıcak olan çikolatalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Temiz bir sos tenceresine aktarıp kısık ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak birkaç dakika pişirin.

- Toz jelatini bir tabağa serpiştirin. Üzerine 3 yemek kaşığı su gezdirip 3-5 dakika beklettikten sonra çikolatalı karışıma ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Buzdolabında soğutun.

- Kremayı temiz bir kapta mikserle katılaşıncaya kadar çırpın ve çikolata karışımına ekleyip karıştırın. Küçük bardaklara ya da kaselere paylaştırıp buzdolabında birkaç saat yada 1 gece bekletin. Üzerine çikolata rendesi serpiştirip servis yapın.


çikolatalı bavories 2

6 yorum:

Duru Mutfak dedi ki...

Kup tatlıları, benim en sevdiğim tatlı çeşidi.Hep dolabımda bir çeşit olur. Keşke herkes bir adet çıkartıp uysa da bayramlarda artık şerbetli tatlı yerine sütlü tatlılar, kup tatlılar yapılıp yense.

Eya dedi ki...

tarif harika, sunum ve fotograflar enfes...mutlu bayramlar diliyorum

zehra

Melek dedi ki...

Ellirinize sağlık en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum.....

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Fotograf harika, tarif de çok güzel gorunuyor. Çikolatalı ve sütlü tatlıları çok severim ben de ellerine saglik.
Çikolata tadında bir bayram gecirmeni dilerim:)
Sevgiler,

evatolyesi dedi ki...

Ellerinize sağlık sunumuda çok güzel olmuş denenecekler listeme yazdım
Sevgilerimi gönderiyor ve bayramınızı kutluyorum:)

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Hmmmm bence de çook güzel bir tarif canım.
Çikolata sever olarak tam benlik:)
Ellerine sağlık canım
İyi bayramlar
sevgiler