18 Eylül 2010
Kremalı Ispanak
Malzemeler
1 kg ıspanak
1 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
150 ml krema
Tuz
Karabiber, taze çekilmiş
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı ayçiçeği yağı
- Ispanakları yıkayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları ekleyip orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
- Ispanaklar suyunu tamamen çektikten sonra tuz ve karabiber ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Kremayı ekleyip karıştırın.
- Tavada dolmalık fıstıkları ayçiçeği yağı ile kavurun. Ispanağın üzerine serpiştirerek servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
et yemeklerinin yanına iyi olur. denemeliyim :)
Yorum Gönder