Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



18 Eylül 2010

Kremalı Ispanak

kremalı ıspanak

Malzemeler
1 kg ıspanak
1 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
150 ml krema
Tuz
Karabiber, taze çekilmiş
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı ayçiçeği yağı


- Ispanakları yıkayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları ekleyip orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.

- Ispanaklar suyunu tamamen çektikten sonra tuz ve karabiber ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Kremayı ekleyip karıştırın.

- Tavada dolmalık fıstıkları ayçiçeği yağı ile kavurun. Ispanağın üzerine serpiştirerek servis yapın.

1 yorum:

Deniz dedi ki...

et yemeklerinin yanına iyi olur. denemeliyim :)