Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



11 Eylül 2010

Çikolata Rüyası

çikolata rüyası

Bir süre önce Tefal NutriCook etkinliğine katılmış ve güzel bir gün geçirmiştim. O günden beri Nutri Cook kitapçığında yer alan enfes görüntüdeki bir tatlıyı denemek vardı aklımda, Çikolata Rüyası'nı.

Bütün günü evde geçirdiğim bayramın son gününde işte sana vakit diyerek malzemeleri tezgahta biriktirdim. NutriCook ile kısacık bir süre içerisinde tatlım hazırdı! Tadına baktığım ilk kaşıkta niye bu kadar bekledim ki diye düşündüğüm birkaç saniyelik duraksamanın ardından kasenin dibini görmek için hızlıca kaşıklamaya devam ettim.
Sizlere de tavsiye ederim...

Malzemeler
2 yumurta
150 gr bitter çikolata
85 gr tereyağı
150 gr şeker
100 gr un

- 75 gr tereyağını çikolata ile birlikte tencereye alın ve karıştırarak eritin. Soğumaya bırakın.

- Çikolataya çırpılmış yumurta, şeker ve elenmiş unu ekleyin. Porsiyonluk kaseleri kalan tereyağı ile yağlayıp karışımı kaselere paylaştırın.

- Kaselerin üstünü alüminyum folyo ile kapatın ve NutriCook buhar sepetine yerleştirin. NutriCook tenceresine 750 ml su ekleyip buhar sepetini tencereye yerleştirin ve kapağını kapatın.

- Akıllı kontrol saatini 11 dakikaya ayarlayıp program2'yi seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısarak geri sayımı başlatın. Sinyal sesi gelince ateşi kapatıp program seçiciyi buhar çıkışı konumuna getirerek 6 dakika bekledikten sonra pişirme işlemini tamamlayın.

- Tatlıları sıcak veya ılık olarak yanında vanilyalı dondurma ile servis yapın.

DSC_2080

4 yorum:

rabia dedi ki...

bloğunuz ve tarifleriniz çok güzel.ellerinize sağlık.bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.sevdiklerinizle nice bayramlar geçirmenizi dilerim.hoşçakalın.

Esra dedi ki...

Offffffff bu ne buuuu?Harika görünüyor. Çikolata şelalesi gibi.

Esra dedi ki...

Offffffff bu ne buuuu?Harika görünüyor. Çikolata şelalesi gibi.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Görüntü uyanılmaması gereken rüyalardan..
hep böyle rüya olsa!
:)
ellerinize sağlık.