Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



24 Mayıs 2010

Limon Kremalı Kek

limon kremalı kek

Son dönemde tanıştığım toz tatlandırıcı Takita Formtat ile tarifler deneyip düşük kalorili nefis lezzetler elde ettim. Diyet yapanlar, düşük kalorili tatlıları tercih edenler ve diyabet hastaları şeker yerine aynı miktarda Takita Formtat kullanarak tatlı tariflerini yapabilirler.

Klasik tatlandırıcıların aksine damakta kötü bir tat bırakmayan prebiyotik lifli ve % 60 düşük kalorili diabetik tatlandırıcı olan FormTat ile ilk olarak Limon Kremalı Keki denedim. Ayrıca normal un yerine tam buğday unu kullanınca gönül rahatlığıyla yiyip ikram edebileceğim son derece lezzetli bir kek oldu.

Takita Formtat hakkında detaylı bilgi ve online satışı için tıklayın.



Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı Takita Formtat
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı tam buğday unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz içi

Üzeri için;

250 gr labne peynir
2 yemek kaşığı Takita Formtat
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi


- Yumurta ile tatlandırıcıyı mikserle çırpın. Süt, yağ, vanilya, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Son olarak cevizleri ekleyip karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp hamuru aktarın.

- 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

- Labne peynir, tatlandırıcı ve vanilyayı mikserle çırpın. Limon kabuğu rendesinin yarısını kremaya karıştırın. Keki dilimlere bölüp kremayı üzerlerine sürün. Kalan limon kabuğu rendesi ile süsleyip servis yapın.



limon kremalı kek2

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Sedacım bu harika bilgi için teşek
kürler.Kek harika ellerine sağlık
sevgiler...

seda dedi ki...

Aaa gercekten ne kadar güzel birseymis bu bende cok sik tatlandirici kullaniyorum ama her zaman hos olmuyor tabi. Ama bu öyle degilse güzelmis.
Ellerinize saglik.

burcu dedi ki...

Seda hanım çok harika görünüyor kek. ayrıca fotoğraf da çok çok güzel olmuş. ellerinize sağlık. migrostan aldım tatlandırıcı hemen deniycem. teşekkürler seda hanım.

esra dedi ki...

Görüntüsüne bayıldım ve hemen denedim.bende tam buğday unu olmadığı için normal un kullandım nefis bir kek oldu sedacım. teşekkürler