15 Mart 2010
PANCAR TURŞUSU
Pancar tursusunun tarifini eklemek için bilgisayarimi açmisken gözüme takilan yemek yarismasini dehset dolu gözlerle izliyorum şu an. Konusulanlar yemekten tamamen uzak, birbirine düsman insanlarin kendilerini kibarlasmaya zorladiklari bir savas alani gibi sanki... Yemek pisirmeye, yaptıklarını güzel sofralarda sunmaya ve keyifle yenilen yemeklere belki biraz normalden fazla hevesli biri olarak bu konuda daha kaliteli, insanlara birseyler kazandirabilecek programlar izleyebilseydim keşke televizyonu açtığımda, neyse…
Çok sevdiğim turşusunu yapma niyetiyle alıp yaklaşık 1 hafta buzdolabında beklettikten sonra önce fotoğraflarını çekip, 1-2 gün sonra da nihayet turşuya dönüştürebildiğim pancarlar, hem fotoğrafta hem lezzette yakaladığım sonuçla beni epey mutlu etti.
Malzemeler
3 pancar
1 çay bardağı sirke
2 diş sarımsak
Pancarları iyice yıkayıp düdüklü tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Pancarları düdüklüden çıkartıp akan suyun altında kabuklarını soyun ve dilediğiniz şekilde doğrayarak çukur bir kaseye doldurun. Haşlama suyunu üzerine dökün. Sirke ve ince doğranmış sarımsakları ekleyip üzerine bir kapak kapatarak 1 gün beklettikten sonra servis yapın.
*Ben yapar yapmaz fotoğrafını çektim ama ertesi gün hem rengi hem lezzeti çok daha güzeldi...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
bu kadar cabuk mu oluyor ne güzel ya bende yapayim bari. Elerine saglik. sevgiler...
Ben de geçen hafta yapmıştım görüntüsüne ve rengine hayran kala kala...
Ne güzel bir renk değil mi ?
...Aslında hiç sevmem ama okadar cezbediciki deniycem mutlaka ellerine salıkk...:)
Annem cok guzel yapar bu tursuyu,ama sizinkisi daha kolay geldi..
Bir dahaki sefere anneme bu tarifi verecegim :)
Çok karizmatik bir turşu olmuş,renkler harika..
sevgiler
Yorum Gönder