Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



01 Haziran 2009

Çikolatalı kurabiye

çikolatalı kurabiye


Zaman o kadar hızlı ilerliyor ki, 2 ayı geçmiş son yazımdan bu yana... Yoğunluk ve tembellik nedeniyle gecikse de yazılarım, takip edenlerinizden aldığım maillerle Tarifname'den uzaklaşmamış oluyorum.

Evde yeni tarifler deneme fırsatı bulamıyorum ama Lezzet Dergisi'nin Altın Mutfak-KURABİYELER eki için yapmış olduğum bu kurabiye beni kendine hayran bırakınca tarifi burada da yerini alsın istedim. Fotoğraf ve tarifini bilgisayarımda yaklaşık 1 ay beklettikten sonra nihayet yazın ilk günü bu güzel lezzeti paylaşabiliyorum.

Herkese keyifli günler dileyerek tarife geçiyorum.

Malzemeler
100 gr bitter çikolata, küp küp doğranmış
125 gr tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
Yarım çay bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz


- Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Şekerleri ilave edip içinde eriyinceye kadar mikserle çırpın. Yumurta ile vanilyayı ekleyin.

- Un, tuz, kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Küp doğranmış çikolataları ekleyin ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

- Tepsideki hamurların üzerine yemek kaşığının sırtı ile hafifçe bastırın ve 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Sedacım harika kurabiyeler ellerine
sağlık sımsıcak sevgiler...

ASLI dedi ki...

Ellerinize sağlık pek şık gözüküyorlar. Lezzet dergisini ben de takip ediyorum.

Özlem dedi ki...

İşte en güzel kurabiye bu, çikolatalı kurabiye gibisi yok, tam da rejimdeyken nasıl da canım çekti anlatamam, ellerine sağlık,
sevgilerimle

Melek dedi ki...

Elinize sağlık. Çok güzel bir tarif. Tamda misafirlerim gelecekti. Ne yapayım diye düşünüyordum. Hızır gibi yetiştiniz.

Pelin dedi ki...

Sedacığım,
Sen bloğuna yazmasan da ben seni dergiden takip ediyorum merak etme. Her seferinde de bunca şeye nasıl zaman yetiriyorsun diye şaşıyorum doğrusu. Kurabiyeler denenecekler.
Sevgiler

tuğçe dedi ki...

Seda hanım, çikolatalı kurabiyeyi yaptım ve çok beğenildi, tarif için teşekkürler. Sessiz de kalsam sizi sürekli izliyorum. Daha fazla özletmeyin kendinizi lütfen...

Papatya dedi ki...

Sevgili Seda,
Benim seni dergiden takip etme şansım yok, o yüzden burada da birşeyler yazarsan benim gibi yurtdışında olanlar da okuyabilir :)
Ben de arayı çok açmıştım ama artık daha sık yazmaya çalışıyorumççç görüşmek üzere..
sevgiler

Adsız dedi ki...

Esmer şeker gerekli mi illaki?