Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



21 Ocak 2009

Çikolatalı Kek

cikolatali cake2


Sık sık duyduğum "Hem bu kadar bu işin içindesin hem de bloguna tek birşey ekleyemiyorsun onca zamandır" sitemleri bir yana, takip edenlerden aldığım mailler artık arayı daha fazla uzatmamam konusunda beni ikna etti ve aylardan sonra bloga giriş yaptığımda birşeyleri unutacak kadar çok zaman geçtiğini farkettim.

Bütün yoğunluğu işime vermiş olmam ve bu konuda bildiklerimi yeni öğrendiklerimle harmanlayıp yine paylaşmaya devam ettiğimdendir bu süre içerisinde buralardan uzak kalmam. Soranlara, merak edenlere cevabım budur...

Yeniden başlamışken tatlı birşeyler paylaşmak istedim ve bunun için çikolata en uygunudur diyerek leziz bir kekte karar kıldım...


Malzemeler

5 yumurta
240 gram bitter çikolata
1 su bardağı şeker
200 gram tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı un
1 fiske tuz

üzeri için;
2 yemek kaşığı kakao
80 gram beyaz çikolata

- Çikolata ve tereyağını küçük parçalara ayırarak cam bir kaseye koyun. İçi kaynar su dolu bir tencerenin içine kabı oturtarak eriyinceye kadar bekletin.

- Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Sarılarına şeker ekleyip iyice çırpın. Un ve kakaoyu eleyerek ekleyin. Erimiş çikolatayı da ilave ederek mikserle karıştırın.

- Yumurta aklarını temiz ve kuru bir kabın içerisine alın. Tuz ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Bunu çikolatalı karışıma ekleyerek metal bir kaşıkla çırpmadan karıştırın.

- 23 cmlik kelepçeli bir keke kalıbının tabanın ayağlı kağıt serin ve hamuru içine dökün. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Isıya dayanıklı bir kasenin içine sıcak su doldurup fırının en alt rafına yerleştirin. Kek kalıbını ısınmış fırına vererek 35 dakika kadar pişirin.

-Kek soğuyunca kalıptan çıkartın ve üzerine kakao serpiştirin. Beyaz çikolatayı sebze soyucu ile kıyın ve kekin üzerine koyarak süsleyin.

20 yorum:

Özlem dedi ki...

of of of bu ne güzel bir görüntü, bu ne güzel bir lezzet, böyle bir tarifle blogunu güncellemen ne güzel bir düşünce olmuş, tam da bu aralar ben çikolataya sarmışken,
ellerine sağlık,
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

evet evet, çikolata her zaman herşeyi unutturur. :)
ellerine sağlık. Çok leziz görünüyor.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

ben pastane ve unlu mamüller üzerine çalışan bir gıda firmasında müşteri temsilcisiyim çok yer geziyorum ama söyleyebilirimki tarifiniz çok güzel aslına uygun teşekkürler barissimse@

Adsız dedi ki...

Birde içerisine ceviz eklesek browni tadında bir kek olacak.Ellerinize sağlık deneyeceğim.Sevgiler...

ACEMŞAH dedi ki...

VALLA ÇOK HOŞ OLUYO PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN TŞK EDERİM

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Sedacım çok özledim seni:( Lütfen daha çok gel. Hem bak Nazlı sana küstü teyzesi:(( 1 yaşına çoktaaan girdi bile.

HADİYE dedi ki...

Merhaba,

Gerçektende görüntü çok hoş ve iştah açıcı.Ellerinize sağlık.

Sevgilerimle*

sihirlirloklava dedi ki...

mmm...harikaymış...

meltem dedi ki...

AY NASIL GÜZEL GÖRÜNÜYO ELLERİNE SAĞLIK...

SEVGİLER MELTEM...

tulina dedi ki...

Gerçekten çok güzel bir tarif.
Kekiniz çikolatalı kek değilde browni tarifi bence.
Birkaç sorum olacak 4 yemek kaşığı un silme mi yoksa dolu dolu mu olacak? içine ceviz koymak istersek ne zaman eklemeliyiz? Son olarak içi hafif ıslak kıvamda mı oluyor? teşekkür ederim.

SEDA dedi ki...

Tulina, çok teşekkürler..Evet brownie'ye benzer içi ıslak bir kek oluyor. Kaşığı una daldırıp ne kadar gelirse o kadar :) yani tepeleme olacak. Kekin içine ceviz eklemek istiyorsan hamuru kek kalıbına aktarmadan hemen önce eklemeli ve metal bir kaşıkla karıştırmalısın. Umarım denediğinde beğenirsin..
Sevgiler

tulina dedi ki...

Hemen cevap yazdığınız için çok teşekkürler. Deneyeceğim ve sonucu size bildireceğim.

Adsız dedi ki...

kek harika ama ben yazının fontuna bayıldım...

Mutfak Havlusu dedi ki...

çok hoş birşey her tarafı lezzet kumkuması gibi:)

eLif dedi ki...

çok hoş biR göRüntüsü vaR yapmayı düşünüyorum umaRım görüntüsü kadar tadıda hoş oluR...
TeşekküR EdeRim.

Hilal Savaş dedi ki...

merhabalar ben şu anda kekinizi yapıyorum fakat yumurtanın beyazını beyazlaştıramadım 10 dakikadan fazla çırpmama rağmen. ;) çikolatalı hamurun mixeriyle çırptım yumurtanın beyazınıda. O yüzden mi acaba ?

Peritozu dedi ki...

Tarife bakarken bile cikolatanin kokusunu alabiliyorum.

Himmmm

Cikolata aski bu olsa gerek :)

SEDA dedi ki...

Yumurta aklarının çırpılacağı kap ile çırpma tellerinin temiz ve kuru olması gerekiyor..

-zeyd-M@HFuZ- dedi ki...

öncelikle teşekkür ediyorum ..az önce yaptım ama kakaom yoktu..onsuz oldu bide üzerine cewiz ekledim içine batırdım yanmasın die bakalım fırında nasıl olcak..benim fırınım turbo deil su eski termikel fırınlarından daha kısa sürede olur sanırm ayrıca ben su koyamadım fırına :( bakalım sonucu yazrım bırazdan ınsallah ama cok guzel gozkuyodu :)

-zeyd-M@HFuZ- dedi ki...

öncelikle teşekkür ediyorum ..az önce yaptım ama kakaom yoktu..onsuz oldu bide üzerine cewiz ekledim içine batırdım yanmasın die bakalım fırında nasıl olcak..benim fırınım turbo deil su eski termikel fırınlarından daha kısa sürede olur sanırm ayrıca ben su koyamadım fırına :( bakalım sonucu yazrım bırazdan ınsallah ama cok guzel gozkuyodu :)