Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



11 Mayıs 2008

Susamlı ve Portakallı Halka Kurabiye

susamı kurabiye

250 gram un
1 fiske tuz
1/2 paket kabartma tozu
1 su bardağı şeker
1/2 çorba kaşığı mahlep
125 gram margarin, oda sıcaklığında yumuşamış
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 yumurta sarısı, az suyla çırpılmış
4 çorba kaşığı susam

Fırınınızı 200 derceye ayarlayın. Unu, tuz, kabartma tozu, şeker ve mahlep ile birlikte eleyin. Ortasını havuz gibi açıp margarini, yoğurdu, portakal kabuğunu ekleyin ve iyice yoğurun.

Hamurdan küçük parçalar koparıp tezgahta fazla bastırmadan ince şeritler haline getirin. Şeritlerin iki ucunu birleştirip simit şekli verin. Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpiştirin ve sıcak fırında altın rengi olana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.

Kaynak: Sana Hamurişi Kitabı

6 yorum:

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Merhaba Arkadaşım…
Uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

canım öncelikle işinin hayırlı olmasını diliyorum.ama işe başlayınca tarifnameyi ihmal ettin.yeni tarifler ve güzel resimlerini bekliyoruz çok öptüm.

Saliha dedi ki...

merhaba sedacım..ellerıne saglık cok lezız gorunuyorlar..
sevgılerımle

Adsız dedi ki...

Portakal kabuğu ne de güzel olmuştur kurabiyede. Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Cok sahane olmuslar, ellerine saglik. Iyi hafta sonlari.

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık, kurabiyeniz çok güzel görünüyor. En kısa zamanda denemek istiyorum, hoşçakalın.

akrepburcu58