Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



17 Nisan 2008

Taze Bezelye Yemeği

bezelye_yemegi

Taze bezelyenin tezgahlarda görüldüğü şu günlerde yapılası en güzel yemek olsa gerek :)

Malzemeler

1/2 kg taze bezelye
1/2 kg kıyma
1 küçük soğan
kimyon
karabiber
tuz
3 patates
2 havuç
1 orta boy soğan
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası

Taze bezelyeyi yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kıymaya küçük soğanı rendeleyin. Kimyon, karabiber, tuz ekleyip yoğurun ve iri misket büyüklüğünde köfteler yapın.

Havuçları ve soğanı küp şeklinde doğrayıp 2 su bardağı suda haşlayın. Tereyağını eritin, salçaları koyup kavurun. Köfteleri ekleyin, arada karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Küp doğranmış patatesleri, havuç ve soğanı haşlama suyu ile birlikte köftelerin üzerine ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Patatesler yumuşamaya başlayınca, bezelyeleri de ekleyin, 15-20 dakika daha pişirin.

6 yorum:

meltem dedi ki...

seda merhaba

ben seni lezzet dergisinde de okuyorum bloğunu da takip ediyorum bu sabah baktım bezelye yapmışsın hah dedim iyi fikir köfteli bezelye yapayım ben de ama okuyunca değişik geldi sebzeleri haşlayarak koymuşsun neden merak ettim ben normalde hepsini aynı tencerede sırayla ekleyerek yaparım da...

sevgiler meltem...

Selcen Şenocak dedi ki...

Merhabalar,

Biz yani Selcen ve Evren bir etkinlik hazırlamaya karar verdik. Karar verdik vermesine ama bir yandan da bizi bir telaş aldı ne yapalım diye. İstedik ki etkinliğimiz hem herkesin yüzünde bir tebessüm oluştursun hem de gönüllerimizi küçük hediylerle biribirine bağlasın. Sonunda karar verdik, yaklaşan anneler gününü de düşünerek ANNELER GÜNÜ & KALPTEN GELEN GÜZELLİKLER etkinliğini başlattık.

Katılmak isteyen blogcu arkadaşlar
annelergunu.kalptengelen@gmail.com’ a ad, soyad, blog adresleri ve hediyelerinin gelmesini istedikleri adreslerinin yazılı olduğu bir mail atacaklar ve 10 Mayıs’ta yapılacak kura sonucunda birbiri ile eşleşenleri biz 11 Mayıs’ta mail ile bilgilendireceğiz böylece herkes sadece kime hediye alacağını öğrenmiş olacak. Ancak hediyeniz geldiğinde kimden geldiğini öğrenebileceksiniz. Hediyeleriniz elinize ulaştığında da bloğunuzdan yayınlayacaksınız. Eee bu arada annelerin, anne adaylarının ve geleceğin annelerinin de anneler gününü kutlamış olacağız. İsterseniz yurt dışından isterseniz yurt içinden nereden olursa olsun etkinliğimiz herkese açık. İstediğiniz her şeyi hediye edebilirsiniz kendi ördüğünüz bir şal, yaptığınız bir reçel, bulunduğunuz yere ait yöresel bir şey, pastacılık malzemeleri, kitap vs vs vs… Hepinizi bekliyoruz.


Son Katılma Tarihi: 10 Mayıs 2008
Hediyeyi Ulaştırma Tarihi: 10 Haziran 2008
Hediyelerinizi Bloglarınızda Bizlerle Paylaşma Tarihi: 12 Haziran 2008

SEDA dedi ki...

Meltemcim, yemeğin içindeki sebzelerin pişme süreleri birbirinden farklı olduğundan haşlayarak ekliyorum. Yani mesela havuç yumuşayıncaya kadar patates veya bezelye çoktan pişmiş olup, dağılacak/parçalanacak kıvama geliyorlar. Buyüzden havucu ayrı bir yerde hem de suyuna lezzet vermesi için soğanla haşlıyorum. Sebebi budur yani :) Sevgiler

Selcen, etkinlik haberi için teşekkürler. Fırsat bulup katılabilirim umarım. Sizlere kolaylıklar diliyorum.

Adsız dedi ki...

Çok besleyici tam çocuklara göre aslında. Yarın ne pişirsem sorusuna cevabımı buldum sayende. Teşekkürler Sedacım. Güzel bir hafta diliyorum.

Adsız dedi ki...

Cok sevdigim bir yemektir.Harika görünüyor ellerine saglik.Sevgiler.

Eya dedi ki...

Merhaba Sedacığım...yemek geröekten tam bir bahar havası yaratmış.Bu arada net.e geçişin hayırlı olsun.
Sevgiler


zehra