Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



27 Mart 2008

Pratik Pizza (Yufkalı)

yufka pizza

Kısa sürede pizza hazırlamak isteyenler için ideal bir tarif...

Malzemeler

3 yufka
50 gram tereyağı
1,5 çay bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı salça
3 sosis
1 kırmızı biber
2 yeşil biber
2 orta boy domates yada 10-12 cherry domates
1/4 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik
tuz
150 gram rendelenmiş kaşar

Tereyağını eritin. İçine süt, yumurta ekleyip hafif çırpın. Pizzayı yapmak istediğiniz tepsiyi yağlayın. 1 yufkayı açık halde tepsiye serin ve üzerine yumurtalı harçtan dökün. İçine diğer yufkaları yine harçla ıslatarak gelişi güzel yerleştirin. Kenarlardan sarkan yufkayı düzgünce kapatın. Kalan harcı üzerine sürün. Sos için; salça, yağ, kekik ve tuzu karıştırın ve bunu yufkanın üzerine yayın. İnce dilimlenmiş sosisleri, küp doğranmış kırmızı biberi, yeşil biberi ve domatesleri yufkanın üzerine yerleştirin. Isıtılmış 190 derece fırında yufka alttan hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşar rendesi dökün. Peynir eriyince fırından çıkarın, sıcak servis yapın.



Tatlısından tuzlusuna diğer yufkalı tariflerimle Lezzet Dergisi-Yaratıcı Mutfak sayfalarındayım...

14 yorum:

İLKAY dedi ki...

mmmmm nefis görünyor canım ellerine sağlık....dergi çıktıysa alalım hemen....
sevgiler,
ilkay

Adsız dedi ki...

hayatım dergideki tariflerine bayıldım. En kısa zamanda yufkalı çöp kebabını yapacağım.Sitendede yemek tariflerini artırmanı bekliyorum.sevgiler öptüm.

Lady Koşan İstiridye dedi ki...

Bizim bi tanıdığımız yapar bu tarifi. Gerçekten de güzel oluyor. Pizza hamuruyla uğraşmaya zamanı olmayanlar için iyi bir tarif.

Adsız dedi ki...

Bugün yaptım pizzayı.Ben sucuklu yaptım çocuklar bayıldılar. Bundan sonra hep yaparım artık :) Teşekkürler. Ellerinize sağlık Seda hanım.

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba,

Ellerinize sağlık pizza nefis görünüyor.


sevgiler...

Mutfak Havlusu dedi ki...

hiç farketmez yufkalı veya hamurlu üzerinin o görüntüsü varsa her halükarda kabul:)

Deniz Anası dedi ki...

kolay bi tarife benziyor , deneyince yorumumu yapacağım.
sewgiler.

gülşen dedi ki...

bende denemek istiyorum,tereyağını eritip süt ve yumurtayla karıştırdığım börek tarifim vardı ama tereyapğı süt ve yumurtanın nsoğukluğuyla topaklandı böreğime dökemeiştim bundada aynısı olmaması için püf noktası ne acaba?

SEDA dedi ki...

Gülşen, oda sıcaklığında süt kullanırsan yada buzdolabından çıkardığın sütü de hafif ısıtırsan böyle bir sorun yaşamazsın.

gülşen dedi ki...

Seda Hanım son bir sorum olucak bu tarif için nekadar büyüklükte bir tepsi kullanalım?
ve bu tarifi kahvaltı için bir gece önceden hazırlasak nasıl olur sizce ozaman iç malzemesinidemi geceden yayalım?
tepsi böreklerimde en büyük şikayetim yufkalarımın hamur kalması inşallah bunda öyle bir sorun olmaz.
açıklamalarınız doğrultusunda mutlaka deneyeceğim sevgiler...

gülşen dedi ki...

Sedaım ayrıca tereyağını eritip ılıtıyormuyux biraz?

SEDA dedi ki...

Gülşen, ben dikdörtgen şeklinde büyük borcam kullanmıştım ama fırın tepsisinde de büyüklüğüne göre yufka sayısını ayarlayarak yapabilirsin. Yapımı gayet kolay olduğundan taze yapıp servis etmeni öneririm çünkü yufkalar sabaha kadar hamurlaşabilir buzdolabında belki. Ama üzerinin malzemelerini akşamdan doğrayıp buzdolabında saklayabilirsin, kolaylık olsun diye...

gülşen dedi ki...

Seda Hanım dün bu pizzayı denedim tadı çok lezzetli oldu:)
bundan sonra hep yaparım artık çokta pratik,yalnız benim pizzam önce fırında kabardı çok sevindim herhalde öyle kalacak diye,sonra fırından çıkarıp kaşar serptim fırına verdim söndü:(yani böyle ince hamurlu bir pizza gibi oldu kabarık olmadı,sizinki nasıl oldu acaba püf noktası varsa birdahakine dikkat edeyim?

onun dışında yaklaşık 40 dakika pişirdim ama altı tam kızarmadı birdahakine 50 dakika pişiriop son 15 dakikada ffırının altına yakın koymayı düşünüyorum,bişzim evdekiler altı beyaz gibi olunca hamur gibi diye sevmiyorlar,siz pişirme aşamalarında kaç dakika civarı pişriiyorsunuz?
tarif için teşekkürler :)son sorumda bu dergideki diğer yufkalı tariflerinizde sitenizde varmı acaba çok merak ettim denemek isterdim:)
sevgiler...

SEDA dedi ki...

Gülşen, pizzanın daha kalın olması için daha fazla sayıda yufka kullanabilirsiniz tabi aralarına yine bolca yumurtalı harçtan yaymayı unutmadan :) Pişme süresini hiç kaydetmedim ama tarifte de belirttiğim gibi altı kızarıncaya kadar pişirip kaşar peynirini serpiştirerek erimesini bekliyorum. Dediğin gibi fırının alt katına doğru da yerleştirebilirsin tepsiyi. Dergideki yufkalı tariflerim maalesef sitemde yer almıyor.

Sevgiler...