Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



23 Mart 2008

Mantı Çorbası

manti corbasi

Her ne kadar çok istesem de uzun zamandır etkinliklere katılamıyordum maalesef. Elimin altında annem tarafından yapılmış şöyle güzel bir çorba tarifi varken, çok sevdiğim Lama'nın ev sahipliği yaptığı çorba konulu etkinliğe katılmalıyım dedim kendi kendime. Gerçi fotoğrafı beğenmediğim için yeniden yapıp öyle yayınlamayı düşünüyordum ama etkinlik zamanı geldi çattı ve mecburen bu haliyle paylaşıyorum.

Malzemeler

mantısi için;
2 yumurta
tuz
1,5 çay bardağı ılık su
alabildiğine un
250 gram kıyma
1 küçük soğan
karabiber
tuz

çorba için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı tereyağı (75 gram kadar)
2 yemek kaşığı salça
2 domates
2,5 su bardağı et suyu
5 bardak su
1 yemek kaşığı Knorr sebzeli çeşni
tuz
kuru nane
pul biber

mantili corba

Mantının hamurunu hazırlamak için; yumurtayı, suyu, tuzu bir kapta çırpın. Alabildiğine unu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler oluşturun. Üzerine nemli bir bez örterek biraz dinlendirin. Bu arada kıymaya soğan rendeleyin, tuz ve karabiber ekleyin, karıştırın.

Bezelerin her birini bolca un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava yada merdane ile hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Hamurun rahat açılması için, üzerine sık sık az miktarda un serpiştirin. Enine ve boyuna iki parmak kalınlığında kareler kesin. Bunların ortasına kıyma harcından fındık büyüklüğünde parçalar koyun ve kapatın.

Derin bir tencereye soğanı rendeleyin ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.Tereyağını ekleyin. Salça ekleyip biraz daha kavurun. Domatesleri rendeleyip biraz salçayla birlikte kavurun (1-2 dk kadar). Et suyunu ve normal suyu da ekleyip ve kaynatın. Knorr sebzeli çeşniden ilave edip mantıları içine atın. Pişince tuz, nane ve pul biber ekleyin. Servis ederken arzuya göre nane serpin.

NOT: Bu çorbanın içine haşlanmış nohut da ilave edilebilir.

hamur

Başka çorbalarda kulanılmak üzere, artan hamuru minik minik mantı gibi kapatıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz...

7 yorum:

NiNo dedi ki...

ben bu coprbaya biterim cok severimmmmmmmmmmmmm

uygarimizlahayat dedi ki...

Canım ellerine sağlık nefis görünüyor...

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Bizim 'yuksuk corbasi' adini verdigimiz corbaya benziyor. Cok cok severim. Dediginiz gibi , nohutlu daha bir guzel olur. Biz katlama seklini bohca gibi yapiyoruz. Sevgiler

pelin dedi ki...

oldukça doyurucu bir çorba. hem çorba hem yemek. ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

CANIM SEDACIM DÜN YORUM YAZMAYA FIRSATIM OLMADI DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAR MUTLU, SAĞLIKLI, UZUN ÖMÜRLÜ,BAŞARILI NİCE YILLAR DİLERİM.İYİKİ VARSIN,İYİKİ BU GÜZEL İNSANLAR DA SENİ TANIDI.ÇOK TATLISIN ÖPÜYORUM

Adsız dedi ki...

selam..çarba tek kelime ile süperrr...eline saglık.sevgilerimle..

burak okmş dedi ki...

ben hazır mantıyla yapıyom öylede çok güzel oluyo öğrenciyiz tabi evde mantı açamıyoz ama tarif hakikaten on numara emeğe teşekkür ederim.