Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



09 Şubat 2008

Arnavut Ciğeri

arnavut cigeri

Bir çok kişinin tuhaf surat ifedeleriyle sadece uzaktan bakmayı tercih ettiği sakatat yemekleri, benim için yemesi en keyifli lezzetler olmuştur çocukluğumdan beri. Kokoreç, işkembe çorbası, bumbar, beyin ilk aklıma gelen ve hiç reddetmeden her an yiyebileceğim yemeklerden. Ama aksime annem ne yerim ne pişiririm diyenlerden olduğu için, genelde bizim mutfaktan bu tür yemekler pek çıkmaz. Bir istisna olarak arnavut ciğeri yapılır senede bir kaç defa. Yanında kızarmış patates ve şöyle sumak, maydanoz karıştırılmış soğanla servis edilince, hem sofraya güzellik katar hem tadına hiç doyum olmaz.

İlginçtir, arnavut ciğeri yeme günü pazardır gibi gelir bana. Henüz pazar olmamışken tarifi yayınlayıp görenlere fikir olsun diye eklemeye karar verdim son anda. Fikir aklınıza yatarsa, istediğiniz miktarda kuşbaşı doğranmış ciğerleri, içine biraz tuz atılmış una iyice bulayıp kızgın bol yağda 2 dakika kadar kızartın. Dediğim gibi serviste yanında kızartılmış küp patates ve sumaklı soğanı unutmayın.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

CİĞER SOFRALARIMIZDA PEK YER ALMASADA DİLİMİZDEN DÜŞÜRMEYİZ.SEVDİĞİMİZ ARKADAŞIMIZA VAY CİĞERİM,DOSTUMUZA CAN CİĞER DOSTUM,ACIMIZDA CİĞERİM YANIYOR.KIZDIĞIMIZDA CİĞERİN KARARSIN,SEVDİĞİMİZE CİĞERİMİN KÖŞESİ GİBİ YÜREĞİMİZİN DUYGULARINI İFADE EDERKEN ÇOK SIK KULLANDIĞIMIZ BİR KELİME.SENDE ÇOK GÜZEL YAPMIŞSIN.ELLERİNE SAĞLIK.HADİ CİĞERİM ÖPTÜM GÖRÜŞÜRÜZ.

Ferhanca dedi ki...

Ben de annenle aynı fikirdeyim hattağa annem de aynı fikirde..
bizdede sadece ciğer yenir başka sakattat kokusuna dayanamam..
afiyet olsun çok da güzel olmuş.

Eya dedi ki...

Hımmmmmmm....bayılırım...harika...
ellerine sağlık...

sevgiler

zehra

ufukmutfakta dedi ki...

Bende sakatat hiç yemem. Birtek ciğer yerim oda arnavut ciğeri şeklinde olursa. bende yaptığım zaman senin tarifinle aynı yapıyorum, maydanoz ve soğan da yanına. Senin ki de oldukça güzel görünüyor.Ellerinize sağlık...

Nilay Cinisli dedi ki...

Aslaaaa uzaktan bakanlardan olamadım olamammmmdaaaa..Ellerine sağlık canım çok leziz görünüyor...Sevgililer gününü kutlarım...Kucak dolusu sımsıcacık sevgilerimle

Adsız dedi ki...

iyi de kardesler bu yemek tarifinde 'tarif' kismi yok!?!?!?!!