Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



30 Ekim 2007

Balzamikle Marine Edilmiş Fesleğenli Tavuk

balzamikli

Blogumda artık değişiklik yapmanın zamanı gelmişti. Bununla ilgili araştırma, üzerinde çalışma derken yeni tarifin gelmesi gecikti biraz. Doğrusu son günlerde toplum olarak hepimizde var olan moral bozukluğunun etkisiyle de birşey yazmak gelmemişti pek içimden. Html kodlarıyla günlerdir süren savaşım nihayet artık bu gece yarısı son bulunca daha fazla ara vermeden yazmak istedim. Umarım Tarifname'nin yeni halini seversiniz...

Tarifi isminde özetlenmiş yemekler hep çok hoşuma gitmiştir. Bunlardan biri de balzamikle marine edilmiş fesleğenli tavuk. Sadece bu kadar değil tabi. Lezzetine lezzet katan birkaç malzemesi daha var eklenmesi gereken. Yapması oldukça kolay fakat iyi bir sonuç için marine süresini mümkün oldukça uzun tutmak gerekiyor. Tarif, benim çok sevdiğim Cook Book Style Yemek Kitabı'ndan. Yanında tarifini daha önce verdiğim çeşnili soslu patates,jalepeno biber turşusu ve salata ile güzel bir menü oluşturabilirsiniz.

Malzemeler

1/2 su bardağı balzamik sirke (ben biraz daha az kullandım)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı taneli hardal
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı doğranmış taze fesleğen
1 yemek kaşığı küçük doğranmış arpacık soğanı
4 tane tavuk göğsü

Bir kapta sirke, zeytinyağı, hardal, karabiber, fesleğen ve soğanı karıştırıp içine tavukları ekleyin. tamamen karıştırıp en az 2, en fazla 24 saat ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin.

Bir fırın kabına tavukları yerleştirip, marine sosunun 1/3 kadarını üzerine gezdirin. Üstü açık şekilde 10-15 dakika fırında pişirip geriye kalan sosunu da ilave edin ve 10 dakika daha pişirmeye devam edin.

5 yorum:

LaMa dedi ki...

Merhaba Seda
Ben eski halini istiyorum desem, ayip olmaz degil mi! Oyle ic acici,hos geliyordu ki bana bazen oylesine girip bakiyordum :) Bu da hos olmus ama hakkini yemeyeyim tabi ki...

Adsız dedi ki...

canım sedam tarifnamenin yeni görüntüsü çok hoş olmuş. hele resimli kategoriye ayrılması güzel bi düşünce ama bende lama gibi şablonun yeni halini biraz yadırgadım ama günde 100 kere tıklayan ben bugün bile alışırım hayırlı olsun.sen işini bilirsin başarılar öptüm

Adsız dedi ki...

eminim çok lezzetli olmuştur sosuyla. ellerinize sağlık.başarılar...

Müge Hüner dedi ki...

Bende sitenin öteki halini istiyorum desem:( Kızma nolur
Fotografların çok daha yakışıyordu o haline...

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar Seda'cığım,
Yeni sayfan hayırlı olsun.Sanırım hepimizin gözleri eskiye alıştığı için yeni şablonu biraz yadırgadık.Zamanla o'na da alışırız canım.
Tavuk nefis olmuş.Ayrıca fesleğeni çok sevdiğim için tavuk ve yanındakiler bana çok uygun.Paylaşımın için teşekkürler Seda'cığım.

Sevgilerimle..