Anasayfa    Hakkımda    Linkler    Müzik Kutusu    İletisim



07 Ağustos 2007

Domatesli Kebap

domatesli_kebab


Tatil bitti... Çocukluğumdan beri büyük hevesle gittiğim ve her dönüş zamanını biraz erken gördüğüm yerlerden geleli birkaç gün oldu. Oraya gidince zaman tüneline girmiş gibi hissediyorum kendimi. Bir eksik, bir fazla da olsa hep aynı insanları, hep aynı düzeni görmek hoşuma gidiyor. Değişen şeyleri de görmemezlikten geliyorum zaten. Böylece aklımda hep güzel kalıyor. Ama işte İstanbul'un şimdilerde sıkıcı gelen düzenine geri dönmüş bulunuyorum. Kaldığımız yerden devam edeceğiz madem, ilk olarak Tarifname'yi güncellemeliyim dedim.

Annemin yaptığı domatesli kebabı uzun zamandır eklemek istiyordum fakat önceki yaptıklarında bir türlü resimleyecek fırsat bulamamıştım. Son yaptığında aradan kaçırıp fotoğrafını çekebildim neyse ki. Evde, elektrikli ızgara üzerinde gayet güzel kebap yapılabildiğinin ispatıdır :)

Malzemeler

1/2 kg döş kıyma (5 şiş çıkıyor)
tuz
(pul biber yada karabiber de eklenebilir)
4 domates

Kıymayı ve tuzu fazla yoğurmadan karıştır. Çöp şiş boyunca sırasıyla domates, kıyma, domates dizin. Elektrikli ızgara üzerinde yada fırında arada çevirerek pişirin.

Patlıcan püresi için;

6 patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak

Patlıcanları fırında közleyin. İçlerini çıkartın. Tencerede tereyağını eritin ve patlıcanları ekleyin. Sarımsak rendeleyin, karıştırın.

*Yanında sumaklı soğan ve maydanozla servis edin.

6 yorum:

Nukhet dedi ki...

Seda bu kebep super gozukuyor. Fotografta harika ellerinize saglik. Sevgiler

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Sedacım hoşgeldin, seni buralarda görmek ne güzel. Domatesli kebaba da söylenecek tek söz HARİKA annenin ve senin ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Ühühüühühüh ben kırmızı et sevmemmmmm !! Tam olleyyy Seda gelmiş die çoşarken sevmedim ben bu et yemekleri işini..Sen bol bol pasta yap bizeeeeeeeeee

Şaka bir yana döndüğünü görmek çok güzel

fidaneli dedi ki...

Ayyy ben kebaba bayılırımmm.... Offf kebap yaa işte bu:)))
sevgıler
fıdan

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Evde kebap denemek istiyordum ve garantili bir tarife ihtiyacım vardı. Ben bunu kesin denerim artık... Şimdi bile ağzımın suyu aktı... Harika görünüyor, eline sağlık...

Duygu dedi ki...

Merhaba Seda
Kebapta, fotografinda cok hos gozukuyor.Ellerine saglik.Sevgiler.